Yalova Gazeteciler Cemiyetinin 8. olağan genel kurulu yapıldı. Cemiyet Başkanı Ayhan Polat’ genel kurul sonrası yeniden başkanlığa seçildi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin 8. Olağan genel kurulu cemiyet binasında gerçekleşti. Divan başkanlığını Faruk Tezcan’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu yapılması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.  Faaliyet ve Denetim raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından seçimlere gidildi. Mevcut başkan Ayhan Polat’ın tek aday olduğu seçimde, Polat dördüncü kez başkanlığa seçildi.  Yönetimin faaliyetlerinden söz eden Başkan Ayhan Polat, kısıtlı imkanlarla bir çok faaliyetin yapıldığını söyledi. 2016 yılında Yalova’da yapılan başkanlar kurulunun hala dillerde olduğuna dikkat çeken Polat, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen meslektaşlarımızı Yalova’mızda ağırladık. Bu da Yalova’nın tanıtımına büyük katkı sağlamış oldu. Buradan memnun ayrılan Konfederasyon üyelerimizi gittikleri illerde yapılan bu organizasyonu anlattı ve gazetelerinde Yalova’ya yer verdi. Öte yandan başkanlar kurulu toplantılarına bizlerde katılıyoruz. Katıldığımız bu toplantıların yol masraflarını dahi kendimiz karşılıyoruz.” dedi. 

 

Cemiyetin aidat bedeli olan 5lira yapılan tüzük değişikliğiyle 10 liraya çıkarıldı.

Genel kurulda yapılan seçimlerin ardından yönetim kuruluna, Ayhan Polat, Ahmet Genç, Emine Ballı, Nevzat Samancı, İrfan Aydın ve Onur Erdik seçildi. Yalova Gazeteciler Derneği Denetleme Kuruluna Faruk Tezcan, Hurşit Topal ve Ali Çetinkaya  seçildi. Disiplin Kuruluna ise Hakan Suiçmez, İdris Durmuş ve Zafer Temeltaş seçildi.

Haber/Foto: Yasemen Yeter