Yalova’da çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmaların bir adımı da Uygulama Otel’inde düzenlenen iftarlı toplantı ile atıldı.
Toplantıda Erbakan Vakfı Yalova Şube Başkanı İbrahim Yıldırım söz alarak, seçimlerin ve oy vermenin mesuliyeti hakkında bilgiler verdi. Hepimizin attığı her adımın, verdiği her kararın, yaptığı her işin hesabını vereceğini ifade eden Yıldırım, “Bu durum ilahi bir kaidedir. Başı boş yaratılmadık, hesaba çekileceğiz” dedi.
Ardından Temmuz ayında kurulacak olan partinin komisyon başkanlığını yürüten Mustafa Berber kürsüye gelerek şu konuşmayı yaptı.

Berber; ‘’Bizleri, bugün burada, böylesine önemli bir vazife için, sizin gibi seçilmiş ve inanmış insanlarla, Ramazânı Şerifin bu mübarek iftar vaktinde bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.
Cihat farzının daimi rehberi Peygamber Efendimiz aleyhisselatüvesselama binlerce salat ve selam olsun.Bu yolun 21. Yüzyıldaki öncüsü Erbakan hocamıza ve bu davaya bugüne kadar emeğe geçen tüm büyüklerimize rahmet ve mağfiret diliyoruz.Ne güzel bir gün, ne güzel bir vakit, ne güzel insanlar.İçinde bulunduğumuz bu güzel anlardan istifade etmek, bu vesile ile Rabbimizin rızasını kazanmak hepimize nasip olsun. Ayağınıza sağlık, Hoşgeldiniz, sefa geldiniz.Söylenecek çok söz var. Ancak sözlerimi uzatacak değilim. Arife tarif gerekmez. 
İçinde bulunduğumuz günlerde siyasi atmosferde yaşananlar açık seçik ortadır.İşte tamda bu yüzden toplumun birçok kesimi, Cambaza bak oyunlarından, ‘Mış’ gibi yapılıp halkın aldatılmasından, özellikle seçim dönemlerinde kavgalıymış gibi göründükleri ile gizli-açık anlaşmalardan, kendisi yapınca marifet, başkası yapınca ihanet yaftalarından, hasılıkelam, göründüğü gibi olmayanlardan, olduğu gibi görünmeyenlerden bunalan, daralan vatandaşımız, Halkımız, Milletimiz ve Ümmet, artık; başkalarının oyunlarında boy gösteren figüranlara, iddiasının gereğini yapmaktan acze düşenlere mecbur ve mahkûm değil’ şeklinde konuştu.

Aldanmayan- Aldatmayan bir lider

Artık yeni bir başlangıçla, Milli Görüş’ün temel ilke ve prensiplerine, uygulama esaslarına ve açılarına sadık, tabelayı ve gücü ele geçirenlere boyun eğmeyen, Aldanmayan-Aldatmayan bir lider ve yeni bir siyasi hareket yükseliyor.
Bizlerde şehrimizde, Millî Görüş’ün aslını, kendisini, köküne, esaslarına, açılarına sadık kalarak temsil etmek için sizlerle birlikte bu yola çıkıyoruz. 
Bizler, dağ başında gemiler yapıyoruz, ancak inanıyoruz ki, Allah (c.c.) denizi ayağımıza getirecek.
Onların dağları yerinden oynatacak kadar güçleri, kuvvetli organizasyonları olsa dahi, biz inanıyor ve iman ediyoruz ki, yegâne güç, kuvvet ve iktidar sahibi cenabı Allah’tır. Ve Allah bize yardım ederse kimse bize galip gelemez. Ancak biz galip geliriz.
 

‘’Nerede Kalmıştık’’

Ümmeti Muhammed’in işkence gören, ezilen, horlanan ve öğrenilmiş çaresizliğe mahkûm edilenlerine, yok mu yardım edecek diyenlere, İslam’ca bir el uzatmak için, Hakkı tutup kaldırmak için, Dr. Fatih Erbakan liderliğinde nerede kalmıştık deyip tekrar yeniden başlıyoruz.
Temmuz ayında kurulacak yeni partimizle, bu davada hizmet etmek sureti ile ümmetin refahı ve Siyonizmin hakkından gelmek için gayret göstermek isteyen tüm kardeşlerimizi, geçmişlerini bir kenara atarak yeniden başlamaya davet ediyoruz.
Son söz olarak, Rabbimize seçilmişler olarak, bizleri bu davaya hizmetkâr ettiği için tekrar şükürler ediyoruz. 
Rabbim Hak davadan, yolundan ayırmasın’ şeklinde konuştu.