Kurban bayramının birlik ve beraberliğin bayramı olduğunu belirten Yılmaz, ayrıca şu sözleri dile getirdi;

“Bugün gerek kutsal topraklarda hac ibadetinin coşkusu ve bereketi içinde hac vazifesini yerine getiren hacılarımız, gerekse biz müminler, Allah'a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneği olan bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz.

Hz. İbrahim (a.s) ve oğlu Hz. İsmail (a.s)'ın Allah'ın emrine teslimiyetini de içinde barındıran Kurban Bayramı, bizlere kardeşliği, hoşgörüyü, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını öğretir. Kurban Bayramı aynı zamanda huzurun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramıdır.

Bayramlar toplumsal ilişkilerimizde birbirimize ihtiyacımız olduğunu, en büyük toplumsal gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, aile bağlarımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatır. Bayramlar yetime, yoksula, yalnıza, kimsesize, çaresizlere çare olmak ve aynı zamanda kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsattır.

Kıymetli Yalovalı hemşerilerim, bayram vesilesiyle annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız ve dostlarımızın yanı sıra Aziz Şehitlerimizin Kıymetli Ailelerini, Kahraman Gazilerimizi ziyaret etmeyi, yetimleri, öksüzleri, hastaları ihmal etmemeyi, onlarla da bayramlaşmayı lütfen unutmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları koruyup gözetmeyi; onlara yardım elimizi uzatmayı kendimize bir borç bilelim. Annemizle, babamızla, komşularımızla bayramlaşalım; çocuklara hediyeler verelim; yaşlıları, yolda kalmışları, garibanları, akrabalarımızı unutmayalım.

Heyecanla beklediğimiz bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için Ailelerimize ve milletimize derin acılar yaşatacak kazalara sebep olacak ihlallerden, hep birlikte kaçınmalıyız. Bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, yorgun veya uykulu şekilde araba kullanmayıp daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını, kendilerinin ve sevdiklerinin hayatlarını riske atmamalarını temenni ve tavsiye ediyorum. Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Yalovalı hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin, bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Kurban Bayramının, tüm İslam Âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını niyaz ediyorum.”