YTSO'nun her yıl en çok ihracat yapan firmalar ile kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlediği "İş Dünyasına Yön Verenler" ödül töreni. Elegance Otel’de gerçekleştirildi.

Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Hepimiz sahada olalım

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan törende yaptığı açılış konuşmasında; "İş dünyasına daha fazla iş düşüyor. Bu tür olaylar oldu diye yatırımları bir kenara koymamız en büyük hata olur. Zaten terörün de istediği bu. Kendi yuvamıza çekilip bir şey yapmamak, çoluk çocuğu dışarı çıkarmamak alış veriş yapmamak, iş yapmamak. Tam tersine bütün ailemizi dışarı çıkarmak için çabalayalım. Var gücümüzle alışveriş yapmaları için destekleyelim. Hepimiz sahada olalım. İyi istihdam yaparak iş gücü yaratmak zorundayız. Çünkü gün daha fazla çalışmak, daha fazla vergi vermek devletimize katı yapmak günüdür” dedi.

Birlik olalım

Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel yaptığı konuşmasında birlik beraberlik mesajı verdi. Yalova’nın geleceği için hiçbir siyasi ayrım yapmadan birlikte çalışmanın gerekliliğini vurguladı. Demirel; “ Geçmiş kısır çekişmeler beni ilgilendirmiyor. Ben Yalova’da yaşıyorum ve yaşamaya da devam edeceğim bu ilin hiçbir zaman siyasi çekişmelerle zaman kaybetmesine gönlüm razı olmaz” dedi.

Biz oyunlara gelmeyeceğiz

Terörü kınayan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Yetmedi ekonomi üzerinden bizi sıkıntıya sokmaya çalıştılar. Biz üretmeye devam edeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Biz oyunlara gelmeyeceğiz. Bizler yatırımlarımıza aksaklık yaratmadan devam edeceğiz. Önümüze setler koymaya çalışanların setlerini yıkacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Törende daha sonra 2015 ihracat birincisi olan Tersan Tersanecilik, ikinci olan Cemre Marin Endüstri ve üçüncü olan Sefine Denzicilik Tersanecilik ile 2015 yılı kurumlar vergisi, gelir vergisinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gecede odaya 40 yıldır üye olan Erler Kollektif Şirketi yetkililerine ve Güney Petrol Ticaret Limited Şirketi yetkililerine ödül takdim edildi. Haber: Sezgin Altınel