YTSO Ticaret Sicili Müdürü Akreditasyon ve Kalite Uzmanı İbrahim Akkanat’ın YTSO Yüksek İstişare Kurulunun; teşkilatlanması, amaçları, çalışma planları ile ilgili sunumunun ardından,  Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir,  Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Kaplan, Yalova Avrasya Giyim ve Gemi İhtisas OSB Bölge Müdürü Utku Delikanlı ve Yalova Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Selami Doğancı’nın gerçekleştirdiği sunumların ardından YTSO Yüksek İstişare Kurulu temsilcilerinin soruları cevaplandı.

Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla Yalova genelinde yapılan araştırmalar neticesinde OSB’ler hakkında nüfusun %50’sine yakınının yeterince bilgisinin olmadığı, istihdama ve ilin ekonomisine olumlu yansıyacağı fakat nüfus yoğunluğu ve trafik konularında kaygılarının olduğu gözlenmiştir.

Yine toplantıda, kentin yaşam kalitesini geliştirmesi için kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere saygılı, kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunan, sürdürülebilir kalkınma anlayışında oluşumlarını tamamlamaları; Kent ekonomisi içinde OSB’lerin satın alımlarının %5 fazla olsa bile ilimizden yapılmasının esnaflarımıza maksimum fayda sağlayacağı belirtilmiştir.

Toplantının sonrasında değerlendirme konuşması yapan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin BECAN, “Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturduğumuz Yüksek İstişare Kurulumuz, Bu doğrultuda OSB temsilcilerinin vermiş olduğu bilgiler neticesinde detaylar hakkında fikir sahibi oldular. Yapılan sunumlardan da anlaşılacağı üzere 3 yıl içinde OSB lerdeki fabrikalar tamamlanıp faaliyete başladığında Yalova’daki mevcut işletmelerimizin işlerinde ve cirolarında çok ciddi artışlar görülecektir. Bu anlamda üyelerimizin de bu gelişmelere dayalı olarak firmalarını geliştirmeleri ve gelecek olan talepleri karşılayabilmek adına planlama yapmaları önemli bir konudur. Yapmış olduğumuz anket sonuçlarında ve OSB lerin yapmış olduğu sunumlardan da anlaşılacağı üzere şehrimizde nüfus artışı da yaşanacaktır. Bu yüzden yerel belediyelerimizin de özellikle kentleşme konusunda yapacağı çalışmalarda bu artacak olan nüfus potansiyelini de göz önüne alarak planlama yapmaları gerekmektedir. Belediyelerimiz ve üyelerimizle birlikte tüm Yalova’nın önümüzdeki 3 yıl içinde yaşanacak bu gelişmelere hazırlanması planlamalarını hep birlikte yapması şehrimizin faydasına olacaktır. Bugün Yüksek İstişare Kurulumuzun toplantısına katılım sağlayan ve bizlere görüşlerini önerilerini aktaran tüm paydaşlarımıza ve OSB yetkililerine teşekkür ederim.