Tüm yerel basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan YTSO Başkanı Tahsin Becan:

“Değerli basın mensubu çalışanları, YTSO Yönetimi olarak ilimizin çalışkan, azimli, Yalova’yı sabah akşam demeden 7/24 anında gelişmelerden haberdar eden basın mensuplarımız ile bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Hepinizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. YTSO olarak bu organizasyonu uzun yıllardan beri yapıyoruz, hatta diğer kurumlara da örnek olduğumuzu söyleyebilirim tabii ki emeklerinizin 1 günde anılması yeterli değil bizler yerel basının, çalışanlarının her zaman yanındayız.

Kamu adına tarafsız, dürüst ve ilkeli habercilik yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Zor koşullarda mesleğinizi icra etmeye çalışıyorsunuz, tüm vatandaşlarımızın haber kaynağı sizlersiniz. Yerel basın olarak düşündüğümüzde şehrimiz de Altınova’dan Armutlu’ya kadar neler olup bittiğini sizlerden öğreniyorlar. Bizim gibi kurumların yapmış olukları faaliyetlerin daha fazla duyurulması sizlerin aracılığı ile oluyor. O Yüzden iyi ki varsınız diyorum. Hemen hemen her sektörde olduğu gibi yazılı medya sektöründe de ekonomik olarak sıkıntılar yaşanıyor, kurlarda yaşanan dalgalanmalar sizin olmazsa olmazınız kâğıt giderinizi oldukça yükseltti. Umut ediyoruz ki yeni düzenlemeler ile bu dalgalanmalar duracak ve her şeyin maliyeti biraz daha stabil hale gelecek. Biz YTSO yönetimi olarak kanun ve mevzuatların da bize izin verdiği ölçüde yerel basın ilanlarımızda iyileştirme yapmaya çalıştık. Tabii bu emeklerinizin karşılığı hiçbir bedelle ödenmez ancak dediğim gibi bizim de çorbada tuzumuz olması adına elimizden geldiği ölçüde yerel basına destek olmaya çalışıyoruz.

Biraz önce de belirttiğim gibi bu birlikteliği her yıl sizlerle yapıyoruz ve sizlere bu toplantıda YTSO faaliyetleri ile de bilgiler aktarıyorum. Artık hepinizin odamız faaliyetlerine aşina olduğunuzu düşünüyorum. Kısaca bilgi vermem gerekirse, hani hep derler ya YTSO ne iş yapar diye biz verdiğimiz hizmetlerin kalitesinden doğruluğundan zamanında yapılmasından gurur duyuyoruz. İşte bu yüzden de geçtiğimiz ay bağımsız denetçiler tarafından yapılan Akreditasyon ve Kalite Yönetim Sistemi denetimlerinden puanımızı yükselterek çıkmayı başardık.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odamız 365 oda ve borsa arasında edilen ilk 65 oda arasındadır

Yalova Ticaret ve Sanayi Odamız TOBB tarafından 365 oda ve borsa arasında Akredite edilen ilk 65 oda arasındadır ve her 3 yılda bir verdiğimiz hizmetler bağımsız denetçiler tarafından denetlenmektedir. Bu şu anlama gelmektedir. YTSO 5 Yıldızlı hizmet vermektedir. İnşallah bundan sonraki süreçlerde yeni binamızla birlikte daha üst seviyelerde hizmet vereceğiz.

Odamız 5174 sayılı kanunla belirlenmiş olan üyelerimizin şirketleri ile ilgili olan tescil işlemleri, sermaye artırımları, şirket birleşmeleri, yeni kuruluşlar, sigortaların levhaya kayıt işlemleri, yurt dışı ihracat işlemleri, girişimcilik eğitimi gibi daha burada sayamayacağım birçok işlemi yürütmektedir.

Bunların yanı sıra bizim çok önem verdiğimiz İhracat Konusunda Bakanlığımız ve TOBB ile yaptığımız protokol doğrultusunda Odamızda İhracat Destek Ofisi oluşturduk. Üyelerimizin ihracat kapasitelerinin gelişmesi için devlet destekleri, nasıl ihracatçı olunur gibi konularda yerinde ziyaretlerle bilgilendirmelerde bulunuyoruz.

YTSO olarak TOBB öncülüğünde ve desteği ile başlatılan Nefes Kredisi’ne Oda olarak imkânlarımız doğrultusunda her dönem katkı sağladık ve üyelerimizin finansmana erişimlerini kolaylaştırdık

Şehrin sosyal ihtiyaçlarına bütçemizin imkân verdiği ölçülerde katkı sağlıyoruz. Yalovalı 100 Üniversite öğrencisine burs veriyoruz. TOBB desteği ile Her yıl yaklaşık 1000 aileye erzak yardımı, 1000 İlk Öğretim Öğrencisine mont ve bot yardımında bulunuyoruz. Şehrin uluslararası festivallerine maddi destek sağlıyoruz. Şehit ailelerinin irtibat ofislerinin kira bedellerine her ay katkı sağlıyoruz, pandemi döneminde 55 Öğrencimize uzaktan eğitimlerine destek olmak üzere tablet bağışında bulunduk.

Yalova en çok ihracat yapan iller arasında 24'üncü sırada yer aldı

Biraz da ekonomik verilerden bahsedecek olursak, Yalova’da 2021 yılında gerçekleştirilen ihracat bir önceki yıla göre yüzde 63 artarak 855 milyon dolar 685 bin dolar oldu. İhracatın 757 milyon 184 bin dolarını tersaneler gerçekleştirdi. Yalova en çok ihracat yapan iller arasında 24'üncü sırada yer aldı.

Yalova'da en yüksek ihracat rakamına 219 milyon 898 bin dolar ile kasım ayında ulaşıldı. En düşük ihracatın olduğu ay ise 4 milyon 136 bin dolar ile ocak ayı oldu. En fazla İhracat yaptığımız 5 ülke Norveç, Çin Rusya Fransa ve Malta olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’nin 2021 yılı ithalatı 221 milyar dolar olarak gerçekleşirken Yalova’nın 2021 yılı ithalatı ise 973 milyon dolar gerçekleşmiştir. Bir önceki yıla oranla Yalova’nın ithalatında %50 seviyelerinde artış yaşanmıştır.” açıklamalarında bulundu.