Yeni üyelere oda hakkında bilgi veren YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, yeni üyelerin KOSGEB destekleri ile AB fonlarından mutlaka yararlanması gerektiğini vurguladı.

 Özel, "Odamızın kurumsal çizgisini yükseltmek istiyoruz. Bunu da sizlerle başarabiliriz. İş dünyasının lider kuruluşu olarak bizler hesap verilebilirliği, güveni, takım çalışmasını, yeniliği ve hizmette kaliteyi kendimize misyon edindik.

  Odalar, üyelerine balık vermiyor, balığın nasıl tutulacağını öğretiyor. Kentin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

  Her türlü desteğe ihtiyacı olan firmalara yardımcı olduklarını, KOSGEB destekleri ile AB fonlarından mutlaka yararlanılması gerektiğini belirterek yeni üyelerden de bunu istediklerini söyledi.

“Bugün dünden iyi, yarında bugünden iyi olmak mümkün”

  Daha büyük oda olmak için önlerinde ne gibi fırsatlar olduğunu belirlediklerini belirten Özel, “Daha büyük oda olmak için önümüzde ne gibi fırsatlar var. Bu fırsatları düzgün bir şekilde arkadaşlarımızla beraber belirledik. YTSO’nu stratejik haritasını çıkarttık. Önümüzdeki dönemde biz neleri yapmak istiyoruz, bunları belirledik. Bizler, odanın kurumsal kimliğini arzu ettiğimiz çizgiye getirebilmek amacıyla çalışmalara başladık. Bu çalışmaların sonucunda stratejik plan başarısı 2012 yılı sonunda %85’lik bir rakama ulaştık. Bunların yapılması, ölçülmesi, değerlendirilmesi ilk defa yapılan bir kurum için önemlidir” diye konuştu.

  Dünyada hiçbir şeyin mükemmel ve harika olmadığını, ancak bunun filmlerde olduğunu söyleyen Özel, iş hayatında bundan daha iyisi olamaz diye bir düşüncenin de olamayacağını, dünyada her şeyin daha iyisini yapmanın mümkün olduğunu, irade, hırs, güç ve vizyon varsa “Bugün dünden iyi yarında, bugünden iyi olmak mümkün” diyerek önemli olanın o gücü hissetmek olduğunu söyledi.

 Konuşmaların ardından Ocak 2013’te YTSO’ya üye olan 42 kişiye sertifikaları takdim edildi. Haber-Foto: Melike İpek