Bir asra yakın zamandır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay’ın faaliyet alanlarında topluma örnek olan kişi ve kurumları ödüllendirmek üzere düzenlenen “Yürüyen Köşk En Yeşilaycı Ödül Töreni” ile Yeşilay Yalova Şubesi bir kez daha farkındalığını gösterdi. Prestijli bir ödül töreni düzenleyen Yeşilay Yalova Şubesi; En Yeşilaycı ve Özel Ödül olmak üzere iki bölüm on bir kategoride ödül verdi.

Ödül Törenine gelen misafirler Türk Sanat Müziği eşliğinde ağırlanırken kendilerine, Yürüyen Köşk En Yeşilaycı Ödül Töreni Hatıra Kokarttı ve gül hediye edilirken, ödül sahiplerine özel yapım heykel ve Yürüyen Köşk’ün yapraklarından Yalova’da imal edilmiş kağıt üzerine soğuk baskı Yürüyen Köşk damgası bulunan kağıt hediye edildi.

Ödül Töreni Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın’ın konuşması ile başladı. Aydın konuşmasında; “Bugün sizlerin karşısına üzerimdeki tüm gömlekleri çıkartarak çıkıyorum. Siyasi oluşumların üstünde yer alan sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanı olarak kelimelerimi sizinle paylaşıyorum. İki senenin üzerinde görev yaptığım Yeşilay Yalova Şubesi’nin temsilcisi olarak bugün buradayım.

Maziye baktığımızda, ekip arkadaşlarımızla birlikte burada, Yürüyen Köşk’ de ilk adımı atmıştık. Sağlam ve köklü bir ekiple birlikte yola çıktık. Bunu bayrak yarışı olarak gördük. Birlik ve beraberlikle yola çıkmanın en önemli iş olduğunu bilerek hareket ettik. Önceki başkanlarımızla birlikte istişare ettik. Onların tecrübesi bizim gençliğimizle birlikte Yalova’nın birçok mahallesini Yeşilay ile tanıştırdık. İki sene boyunca her hafta bir etkinliğe imza atarak toplamda yüz yirmi program yaptık. Alt yapısal aksaklıklarımızı gidererek, Yeşilay Genel Merkezi’ndeki kalitemizi arttırdık. Çalıştık, yeni projeler yaptık hala da yapmaya devam ediyoruz. Bu zamana kadar beş projemizi tamamladık. İki projemizde önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Farkındalık programlarımızla üye sayımızı üç yüzlerin üzerine taşırken gönüllü sayımızı sekiz yüzlerin üstüne çıkarttık. Bütün üyelerimiz ve gönüllülerimizle birlikte faaliyet yapmak için uğraştık. Herkesi paydaşımız olarak gördük. Ayrım gözetmeden yolumuza devam ettik, bütün kurum kuruluş, özel sektör ve bireylerle birlikte ilerleme kaydettik. Bu işin hep birlikte başarılabileceğini biz öğrendik ve o şekilde hareket ettik. Yeşilay Yalova Şubesini Türkiye çapındaki bütün şubelerin üzerine çıkardık. Sistem çalışmanın ne kadar doğru bir adım olduğunu aldığımız meyvelerimizle gördük. Her sene sonunda çalıştay yaparak yıla başladık. Plan ve programla hareket ettik. Kurumlarımızla olduğu gibi Sayın Basın Mensuplarımızla da sürekli etkileşim içerisinde olduk. Her ilçede farkındalık çalışması yapmak için uğraş verdik. Kısacası çok ama çok çalıştık. Ekip arkadaşlarımla birlikte, kenetlenerek yolumuza devam ettik.

Şimdi durup arkama baktığımda, harika işlere imza atmış yönetim kurulum, kadın kolları komisyonum, gençlik kolları komisyonumun olduğunu görüyorum bu da beni onurlandırıyor. Geçmişimiz ise geleceğimizin teminatı haline geliyor.

Sivil toplum kuruluşlarının çektiği sıkıntıları çok iyi bildiğimiz için, yol haritamızı o şekilde belirledik. Şu an burada bizleri yalnız bırakmayan büyüklerimin sayesinde hedeflerimize ulaştık ve ulaşmaya da devam ediyoruz. Sadece yönetim kurulu üyelerimiz değil bize desteğini esirgemeyen siz değerli dostlarımızın da sayesinde herkesin parmakla gösterdiği büyümeye şahit olduk. Ben herkesin önünde kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Zamanınızı fazla almak istemiyorum. Sözlerimizle değil yaptıklarımızla sizin kalplerinde kalmak istiyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek, düşüncelerini dile getirdi.

Gecede ödül alanlar ise;

En Yeşilaycı Kategorilerinde

Onur Ödülü

Faruk Nafız ÖZAK

60.Hükümet Devlet Bakanı

Siyaset Ödülü

Vefa SALMAN

Yalova Belediye Başkanı

Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Hüseyin Özdilek

Özdilek Holding Sahibi

Sosyal Sorumluluk Ödülü

Avni KURT

Çınarcık Belediye Başkanı

Sosyal Sorumluluk Ödülü

Volkan YILMAZ

Subaşı Belde Belediye Başkanı

Medya Ödülü

Hüseyin KUTGÜN

Pusulu Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Eğitmen Ödülleri

Deniz KARAYILMAZ

İl Sağlık Müdürlüğü Uzmanı

Eğitmen Ödülü

Mehmet KARAMAN

Yalova Proje Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kuran Kursu Öğretmeni

Liderlik Ödülü

Tuğba YILMAZ

Yalova Valisi

Vizyon Ödülü

Ahmet ÇELİK

Tarım ve Orman Bakanlığı İzin ve İrtifak Daire Başkanı

Kurum Ödülü

Ali Tosun

İl Milli Eğitim Müdürü

Akademi Ödülü

Cahit KOCAMAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yer Bilimsel Etüt Daire Başkanı

Spor Ödülleri

Timuçin Biçer

Polis Memuru

Spor Ödülü

Harun ERTUĞRUL

Yalova Bisikletliler Derneği Başkanı

 

Özel Ödül Kategorilerinde

Özel Ödül

Hakan BİRİNCİ

ATA Madencilik ve İnşaat A.Ş. Sahibi

Özel Ödül

Süleyman DAŞTAN

Daştan İnşaat ve Madencilik A.Ş. Sahibi

Özel Ödül

Adem YILMAZ

Yılmazer Madencilik Hafriyat ve Tic. A.Ş. Sahibi

Özel Ödül

Ahmet KUMALİ

Tunalı Madeni Yağları A.Ş. Sahibi

Özel Ödül

İlker KAYA

BEKO Bayisi İlker Ticaret Sahibi

Özel Ödül

Üstün BARUT

MawishBeachKumplaj Sahibi

Özel Ödül

Mesut TUTUĞ

Tutuğ İnşaat ve Gayrimenkul A.Ş. Sahibi

Özel Ödül

İlhan BAŞKAN

Merkez Et Ürünleri Gıda İnşaat ve Sanayi Tic. Ltd.Şti. Sahibi

Özel Ödül

Şehmus KAYAPINAR

Oris İnşaat Taahhüt San. Ve Tic.Ltd.Şti. Sahibi

Özel Ödül

Erol BİLEK

AGB Bilek İnşaat Trz. Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sahibi

Özel Ödül

Bülent YALÇINKAYA

Yalçınkaya İnşaat ve Gıda A.Ş.

Özel Ödül

Barbaros BİNİCİOĞLU

Yalova Önceki Dönem Belediye Bşk.

Özel Ödül

Ahmed H.Sulaıman

İş İnsanı

 

60.Hükümet Dönemi Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın ödülünü Yalova Milletvekili Meliha Akyol alırken, Subaşı Belde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ödülünü ise İş İnsanı Umut Güçlü aldı. Ödül alan herkes, birkaç cümle ile duygularını dile getirirken hepsi Aydın’a ve ekibine teşekkürlerini ilettiler.

Ödül Töreni, Yeşilay Yalova Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ödül Sahiplerinin hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile tamamlandı.