Başkan Salman, “Kendime verdiğim sözü yerine getirmiş oldum”

Emitt Fuarı’na, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden, Yalova Belediyesi’nin ayrı katılım göstermesine açıklık getiren Başkan Salman, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde geçen sene fuara katıldığımızda diğer illeri görünce ben biraz burulmuştum. Yalova’nın sönük kalması açıkçası beni yüreğimden yaralamıştı. Ben kendime bir söz vermiştim. Seneye tabiri caizse ben Yalova’yı bu fuarda uçuracağım. Kendime vermiş olduğum sözü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben fuarda Yalova Merkez ağırlıklı olarak tanıtım yapmayı planlıyordum, bunu beraber yaptığımızda alan yetmezdi. İki standın olması da Yalova için artı oldu. İnsanlar gezerken iki tane Yalova görüyor ve bu tanıtım açısından pozitif katma değeri olan bir durum ortaya çıkardı. 

Standımızda içinde Yalova ile ilgili materyallerin olduğu 7400 paket birebir diyalogla misafirlere verildi. Standa 10 milletvekili 5 il belediye başkanı 12 ilçe belediye başkanı, birçok ulusal basın temsilcisi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri geldi. Yürüyen Köşk’ün maketinin orada yaklaşık 10 bin dolayında insan fotoğraf çektirdi. Emitt Fuarı’nın en fazla fotoğraf çektirilen noktasıydı. Standın birinciliği de bizim için önemliydi anlamlıydı. Böyle bir ödülü bekliyorduk. Çünkü orada ciddi bir emek vardı. Başta Başkan Yardımcısı Jülide Güner olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bizim elimizde dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir hazine var”

Konuşmasını sürdüren Başkan Salman, “Bir kenti tanıtırken 10 tane 20 tane şeyini anlatamazsınız. Zordur, vakit alır insanlar dinlemez. Bu yüzden belli şeyleri öne çıkarıp tanıtmakta fayda görüyorum. Bizim elimizde dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir hazine var. Bizim bunu öne çıkartıp sadece Türkiye’de değil dünyada çekim merkezi haline getirmemiz lazım. Sene 1930, çevre bilinci yok, çevre nedir dünya bilmiyor ve bir dal kesilmesin diye 4 metre 80 santim kaydırılan bir ev var. Bir çevre abidesi.Bizim bunu parlatmamız lazım ve ben bundaki kararlılığımı sonuna kadar sürdüreceğim. Geçen sene Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için bir çalışma başlatmıştık. Bize geç kalındığı ifade edilmişti. Artık doğruydu değildi geçmişe bakmayacağız. Önümüze bakacağız. Ben şimdiden bu imzayı attım ve projeyi Ankara’ya gönderdik. Yürüyen Köşk, kültür mirasına dahil edilmek için gerekli özellikleri taşıyor. Biz tekrar bu yola çıktık. Hani o meşhur kaplumbağanın Kabe’ye yola çıkması gibi varamasam da bu uğurda ölürüm diyor. Ben gerekirse bu uğurda ölmeye hazırım. Bunun takipçisi geçen dönemde oldum yine olacağım. Haber: Sezgin Altınel