Yalova’nın markası Yürüyen Köşk’e büyük önem veren Belediye Başkanı Vefa Salman, köşkün tanıtılması için her platformu kullanıyor. Son olarak TJK ile iş birliği yapılarak Yürüyen Köşk Koşusu düzenlenmişti. Tanıtım çalışmalarına paralel olarak sürdürülen renkli asfalt uygulamasının yapıldığı köşk yolunun yapımı ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, diğer taraftan da kafeteryanın yenileme çalışmaları başlatıldı.

Proje Anıtlar Kuruluna onaylatıldı

Yürüyen Köşk’e yakışmayan farklı birimlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kafeterya kısmı için yeni bir proje çizildi. Çizilen yeni proje Anıtlar Kuruluna sunularak onay alındı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan yapınınyılbaşına kadar tamamlanması bekleniyor.

Yaklaşık 900 bin TL’ye mal olacak

Yalova Belediyesi tarafından çatısında ekstensifbitkilendirme çalışmasının ilk kez uygulanacağı kafeterya yıkılan mevcut yapının bulunduğu alana yapılacak. Kapasitesi arttırılacak olan kafeterya yaklaşık 900 bin TL’ye mal olacak. Kafeterya, mutfak, yarı açık çardak, VIP oturma alanı, açık oturma alanı, depo ve WC’den oluşacak yapının toplam kullanım alanı 237 metrekare olacak.

Yürüyen Köşk’e olan ilgi artacak

“Yürüyen Köşk, Yalova’nın en büyük markası” diyen Başkan Salman; “Yürüyen Köşk’ün değerine değer katmak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bunu yaparken buraya gelen insanların vakit geçireceği mekanların da yeniden planlanması gerektiğini gördük. Mevcut yapının kışın oturulabilecek bir yeri yoktu. Yapısı ve görünümü Ata’mızın mirası Yürüyen Köşk’e yakışmıyordu. Bu nedenle yeni bir proje ürettik. Daha modern, daha estetik ve daha kullanışlı. Anıtlar kuruluna yollayarak projeyi onaylattık. Yeni yapılacak olan kafeterya ile ihtiyaç duyulan tüm eksiklikleri ortadan kaldıracağız. Doğu sahil bandı ile bir bütün halinde ele aldığımız bu bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte halkımızın ve dışarıdan gelen misafirlerimizin buraya olan ilgisi çok daha artacak” dedi.