Yapılan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" nin ilk grubun 19.10.2020 Pazartesi günü itibariyle Yalova'da başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor kompleksinin içinde yer alan Kapalı Yüzme Havuzunda ilkokul 3.sınıf öğrencileri uzman antrenörler eşliğinde ücretsiz kurslarda yüzme öğrenecek.

Toplantıda konuşan İl Mili Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye, her alanda zirveye oynayan bir ülke haline geldi. Zirveye oynadığımız alanlardan biri de spor. Sporun da tüm branşlarında, yetenekli öğrencilerimizin her birini keşfedeceğiz ve keşfetmeye devam edip öğrencilerimize her türlü imkanı sunmaya devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Müdür Yeniyol, zorlu bir süreçten geçildiğini, velilerimizin bu süreçte tedirgin olabileceklerini; bizlerin her zaman çocuklar için gerekli tüm önlemleri aldığımızı bilmelerini ve suyun terapi özelliği olduğunu çocuklar üzerinde olumlu etkiler bırakacağını söyledi.

Türkiye genelinde başlatılan yüzme eğitimleri her bir öğrenci için 12 saat kurs şeklinde olacak. Öğrenciler haftada 2 gün kapalı yüzme havuzunda antrenman yapacak. Öğrencilerin proje kapsamında verilecek eğitimlere Yalova merkezde bulunan tüm ilkokul 3.sınıf öğrencileri katılacak.

Öğrenciler belirlenen saatlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün göndereceği servisler ile okullardan alınıp kurs bitiminde tekrar okullarına geri bırakılacak.