CHP Çınarcık İlçe Başkanı Ali Zara, 13 Aralık 2021 Cumartesi günü ilçe binasında; CHP Çınarcık, ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Çınarcık İlçe Kadın Kolları yönetimi ve Çınarcık Belediye meclis Üyeleri ile beraber, basın toplantısı düzenledi.

Zara, ‘’Meclis kararlarının alınmasını hep destekledik’’

Başkan Zara yaptığı açıklamada; “2019 Yerel Seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 2019 Mahalli Seçimleri öncesi vaat ettiği hiçbiri projeyi hayata geçiremedi.

Çınarcık Belediyesinde Meclis çoğunluğu bizde olmasına rağmen, Çınarcık Belediye Meclisinin gündemine getirilen hemen hemen her konunun çözüme kavuşması için elimizden geldiği kadar, art niyet taşımadan Meclis kararlarının alınmasını hep destekledik.

İlçenin en büyük sorunu olan sahil boyu kanalizasyon hattının yenilenmesi için, CHP Grubu olarak bu hizmetin meclisin oy birliği kararıyla alması için üzerimize düşeni yaptı.

Şu an için askıya alınan ‘Karpuzdere Bisiklet Yolu’ projesinin hibe olarak yapılması için Partimizin Meclis üyeleri onay vererek, meclisten geçmesini sağladı.  

Çınarcık Belediyesinde görev yapan memur, işçi ve emekliye ayrılan çalışanların her türlü özlük haklarına CHP’li meclis üyeleri onay verdi.

İmar konusunda, bir önceki belediye başkanlarının siyasinin güçlerini kullanarak, vatandaşlara ait parselleri üzerinde haksızca yaptıkları uygulamaların giderilmesi için CHP’li Belediye Meclis Üyeleri olarak bu adaletsizliğin giderilmesi için girişimde bulunuldu.

Spor Toto tarafından, Çalıca-Ortaburun yolu arası yapılması için çıkan 7 milyon TL ödeneğin Futbol Sahası yapımında kullanılması için Meclisten çıkan karar CHP’li Meclis Üyeleri tarafından desteklendi.

İlçemizin büyük ihtiyaç duyduğu ve gençlerimiz için gerekli olan futbol sahasının, Çınarcık ilçesine hayırlı olmasını diliyorum.’’

Zara, ‘’Belediye borç batağında’’

‘’Çınarcık Belediyesinin en büyük sıkıntılarından biride, belediyede görev yapan memur ve işçilerin maaşlarının gününde ödenmemesidir. Enflasyon karşısında, aldıkları üç beş bin TL erimekte, aileler geçim sıkıntısı yaşamaktadırlar.

Çınarcık İlçesi, Marmara’nın güzel bir ilçesidir. İlçemize, genelde ve yerelde hizmet etmek, siyasiler ile devletin resmî kurumlarının görevidir.

Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık için, güzel hizmetler yapmak için elinden geleni yapmaya devam edecektir.’’

Zara, ‘’Çınarcık ilçesinin gözü-kulağı olacağız’’

Şu an Çınarcık Belediye Başkanlığı makamında bulunan AK Partili Belediye Başkanı Numan Soyer ve yönetimini, CHP Çınarcık örgütü olarak hem takipçisi olacağız hem de ilçemize getireceği her hizmet için destek olmaya devam edeceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundu.