Kongreye; Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Nur Koçak, Yalova Milletvekili Özcan Özel, 2018 Genel Seçimlerinde 2. Sıra Yalova Milletvekili Adayı Ertan Şeren, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Çınarcık bir önceki Belediye Başkanı Avni Kurt, 31 Mart Mahalli Seçimleri Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Gündem; 1. Maddesi, Cumhuriyet Halk Partisi Altınova İlçesi Cemalettin Kılıç’ın açılış konuşması il başladı.

Divan Başkanlığına Ertan Şener, Divan Başkan Yardımcılığına Mustafa Tunalı, Yazman Üyeliğe ise Selin Çam delegelerin oy birliği ile seçildiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Devan Başkanı Ertan Şener, Kongrenin 6. ve 7. Maddelerinde yer değişikliğini delegelere oylarına sundu. Bu öneri oybirliği ile kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Nur Koçak yaptığı konuşmasında 31 Mart 2019 yılında yapılan Mahalli Seçimlerinde aldıkları sonucun başarılı olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Halk Parti Yalova bir önceki dönem milletvekili, Grup Başkan Vekili ve 2019 da yapılan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve partinin önde gelen isimlerinin telgrafları okundu.

Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Parti Yalova Milletvekili Özcan Özel, en son yapılan Mahalli Seçimlerinde Yalova’da alınan başarının sabır ile olduğuna dikkat çekti.

Kongrenin 4. Maddesi gereği, 03/12/2017 - 21/12/2019 Dönemi Yönetim Kurulu Çalışma raporu ve Hesap raporu ile 5. Maddesi, 03/12/2017 – 21/12/2019 Dönemi Yönetim Kurulu Çalışma raporunun ve Hesap raporları Cemalettin Kılıç tarafından okundu, delegeler tarafından bu raporlar oy çokluğu ile kabul edildi.

Divan Başkanı Ertan Şener, Gündemin 6. Maddesi olan, İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu ve İl Kongre Delege seçiminin blok liste ile yapılmasını delegelere sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

7. Madde olan Dilek ve temennilerde, Cumhuriyet Halk Partisi Altınova İlçesi 11. Olağan Kongresi’ne ev sahipliği yapan Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal konuşmada bulundu. Altınova İlçesinde birçok engele rağmen CHP’nin bayrağını dalgalandırma başarısını gösterdiklerine vurgu yaptı.

Son olarak Kongreye tek liste ile seçime giren Cemalettin Kılıç, seçime katılım gösteren 55 delegenin 55 oyunu alarak Cumhuriyet Halk Parti Altınova ilçe Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu Seçilen Asil Üyeler; Akgün Sertaç, Çam Sevim, Çelik Göknur, Dinçer Yahya, Gürbüz Bahadır, Işın Yeliz, Kılıç Fahrettin, Sari Şakir, Sarper Şennur, Şen Ender, Turna Gökmen, Yalınkılıç Ergün seçilen isimler olurlarken, Altınova CHP İl Kongre Delegelerine ise; Cemalettin Kılıç, Mustafa Tunalı, Ali Kangal, Turan Canbay, Yasemin Fazlaca, Ender Şen, Yahya Dinçer, Göknur Çelik ve Ercan Gürbüz seçilen isimler oldular.