Altınova İlçesinde Halep’teki mazlumlar için toplanan malzemeleri taşıyan tır, Altınova’dan Halep’e yola çıktı.

2. Tır yola çıktı

Yalova Beşir Derneği Altınova Gönüllüleri öncülüğünde, Altınova Belediyesi, Semerkand Vakfı, TUMSİAD ve Mostar Gençliği ile Altınova esnafı ve vatandaşların desteğiyle toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan 2. tır, Altınova’dan dualarla Halep’e gönderildi.

“Kol kanat geriyoruz”

Yardım malzemelerinin uğurlanma töreninde konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Dünyanın neresinde yardıma muhtaç kimse varsa Türkiye olarak hemen yardım elimizi oraya uzatıyoruz. Ülke olarak, her zaman mazlumun ve yardıma ihtiyacı olanın yanında olup, onlara kol kanat geriyoruz. Bunu da inancımız ve insanlığın gereği olarak yapıyoruz. Türk milleti olarak, Halepli kardeşlerimize de bu zor günlerinde destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Dualarla uğurlandı

Yardım malzemeleri, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, Beşir Derneği Altınova Gönüllüleri, Semerkant Vakfı Altınova Şubesi yönetimi, TUMSİAD ve Mostar üyeleri ile vatandaşlar tarafından dualarla uğurlandı.