Cumhuriyet Halk Partisi Altınova İlçe Başkanlığınca Cumartesi günü düzenlenen danışma meclisi toplantısı ilçe binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili  Muharrem İnce,  Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı  Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belde Belediye Başkanı  Ali Kangal, İlçe Başkanları ,İl,İlçe ve Belde Yöneticileri ile İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit’in açış konuşmasıyla başlayan ve kısa bir çalışma özeti sunumundan sonra İl Başkanı Özcan Özel konuşmasında K.Maraş’ta gerçekleştirilen son İl Başkanları toplantısıyla ilgili danışma kurulunu bilgilendirdi. Genel Merkezce yürütülmekte olan ve yapılması gerekecek çalışmalar hakkında da bilgiler veren Özel;“ artık daha sıkı çalışma temposu içine girmek durumundayız. Önümüze dayatılan bir Başkanlık bilmecesi var. Bunun nasıl olacağı ne getireceği, ne götüreceği henüz netlik kazanmadı. İktidar Partisi OHAL’i açıkça kendi yararına dönüştürmek için çalışıyor. Bu nedenle tüm örgütümüzün dinamiklerinin hazır bulundurulması gerekiyor” dedi.

Milletvekili İnce’de danışma kurulu toplantısında ülkemizde gelişmekte olan olayların kısa bir değerlendirmesini yaptı.

 Başkanlık sistemine karşı yurt çapında etkin çalışmalarda bulunduğunun altını çizen İnce konuşmasında ,“ Ben artık Yalova içinde her yere ulaşamıyorum. Sakın bu konuda bana darılmayın. Bizim çağrımıza neden gelmiyorsun diye sitem ettiğinizi biliyorum. Ülke zor bir dönemden geçiyor. Yurt çapında çağrı ve davetler alıyorum. Bunlara yetişmeye gayret ediyorum.  Bu ay içinde Mardin’e gideceğim. Burada bana destek veren arkadaşlarımla saha çalışması yapacağız. Artık Yalova sizlere emanet. Benim adıma sizler koşturacaksınız. Bakın Belediye Başkanlarımız bir çok başarılı çalışmalarda bulunuyorlar. Onlarla bütünleşin, desteklerinizi verin, yanında olun.” Şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Özel’de Belediye Başkanlarının  başarılarının Yerel Belediyeler Birliği tarafından da ödüllendirildiğini  belirterek  bundan büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Yalova Belediye BaşkanıVefa Salman ve Çınarçık Belediye Başkanı Avni Kurt aldıkları ödüllerin özellikleri konusunda Danışma Kurulu Üyelerini bilgilendirdiler.