Düzenlenen etkinliğe Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan ve Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ve birçok vatandaş katıldı.

Hersek’te tehlike atlatıldı

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Kocaeli Dilovası İlçesinde meydana gelen akaryakıt sızıntısından etkilenen Hersek Lagünü ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Hersek Lagünü temizlendi. Şu an bir sıkıntı yok. Bizim bölgemizde, gölümüz ve kıyılarımız için bir tehlike kalmadı. Çıkarılan atık maddeler Çevre Müdürlüğünün kontrolünde atık tesislerine gönderiliyor.

Burada yaklaşık 10 günlük bir çalışma oldu. Büyük bir hasarımız olmadı. Şuanda da diğer sahillere doğru çalışmalar devam ediyor. Ama Hersek’te tehlike atlatıldı.

Gölümüzde 192 adet kuş türü tespit edildi. Ben gölümüze kuş oteli diyorum. Bu günün anlamına değinmek için bu etkinliği burada yapalım dedim. Kuş otelimiz şuanda misafirlerini ağırlıyor. İnşallah ağırlamaya da devam edecek. Burayı güvenli alan olarak gördükleri için her geçen gün buradaki kuş sayısı artıyor. İlk rakamlar 100 civarındayken bu gün 192 adet kuş türünün varlığı söz konusu. Yani iki katına yakın bir artış mevcut diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Hersek’te “Dikkuyruk” türü tespit edildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan, Hersek’te nadir bulunan “Dikkuyruk” türünün tespit edildiğini belirtti. Alğan, “Burada av yapılmıyor ve üreme devam ediyor. Hersek Lagünü’nde 192 tane kuş türü tespit edildi. En son tespit edilenlerden biride dikkuyruk.Üniversiteden hocalarımızla beraber 8 adet dikkuyruk kuşunun tespitini yaptık. Burada 8 adet dikkuyruğun olması demek Hersek Lagünü’nün uluslararası düzeyde bir sulak alan statüsü kazanması demek” dedi. 

Altınova Kaymakamı Zafer Engin ise, “Bu güzellikleri inşallah hep beraber yaşayalım. Birlikte izleyelim” dedi. Program sucuk ekmek ikramıyla son buldu. Haber: Sezgin Altınel