Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın sorularını yanıtlayan Başkan Nurten; ‘’1 Aralık 2019’tan itibaren Teşvikiye Beldesi, Teşvikiye’de akıllı su sayaç işlemini başlattı. Bu uygulama ile verdiğimiz hizmetin karşılığını zamanında alacağız. Beldemize, hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Nurten; ‘’Hedefimiz, tahsilatları %15’lerden %80’lere çıkarmak’’

Teşvikiye’de 800-900 civarı hane olduğunu, Aralık Ayı’nda alınan meclis kararına göre, yeni yapılan hanelerde de akıllı sayaç zorunlu olacağını, mevcutta kullanılan sayaçların arızalanmaları durumunda da akıllı saat taktırma zorunluluğu getirdiklerini söylen Başkan Nurten; ‘’Şu anda mevcut iş yerlerinde arıza olmasını beklemeden, birkaç ay içerisinde akıllı sayacı bu işyerlerine zorunlu kılacağız. Akıllı sayaç uygulamasıyla, tahsilat oranımızı %15’lerden %80’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sistem yürürlüğe girdiği zaman, akıllı sayaç kullanma oranı beldemizde %100’e olsun hedefliyoruz.’’

Nurten, ‘’Bu uygulama, olmazsa olmazlardandı’’

‘’Teşvikiye Belediyesi için çok önemli olan bu uygulama ile Teşvikiye Belediyesi’nin suyu peşin para ile satamaya başladığını söyleyen Başkan Nurten; ‘’Bu uygulama Teşvikiye Belediyesi için yapılması gereken önemli ve kaçınılmaz, olmazsa olmazlardandı. Belediyeler için su paraları çok ciddi bir gelirdir. Bu uygulama, susuzluğu önlediği gibi su israfını da önleyen bir uygulamadır.’’ Dedi.

Nurten, ‘’Belde belediyelerin, yanlarından bile geçemiyoruz’’

‘’Teşvikiye Beldesinde mesken ve işyerlerine saniyede 65 litre su veriyoruz. Armutlu’nun nüfusu yazın 60.000-70.000’lere ulaşıyor. Esenköy beldesinde de durum öyle. Bu belediyeler, saniyede 71 litre su veriyorlar, bu su onlara çok rahat yetiyor. Esenköy’ün yıllık tahsilatı 1,5 milyonun üzerinde. 2 milyonun üstüne çekmeyi hedefliyorlar. Armutlu’nun tahsilatları 3 milyona dayanmış. Aşağı yukarı aynı suyu veriyoruz ve aramızda çok fark yok. Belde belediyeleriyle tahsilat oranında kendimizle kıyasladığımızda, yanlarından bile geçemiyoruz.’’

Nurten, ‘’Suyumuz, Güngörmez Deresi’nden ve 5 tane kaynaktan sağlanıyor’’

‘’Teşvikiye Belediyesi’nin, 2018’in su getirisi 88.000 TL. Atık su giderleri ve çalışan personele aylık ödememiz 35.000 TL. Paket su arıtma için de aylık 35.000 TL harcamamız oluyor. Toplamada Teşvikiye Belediyesi’nin aylık masrafı, 70.000 TL civarında. Gelir ise 88.000 TL. 70.000 TL harcanan yerde Teşvikiye Belediyesi’ne 100-150.000 gelmesi gerekiyor. Su ve arıtması kendimize ait. Teşvikiye’nin suyu, Güngörmez Deresi’nden ve 5 tane kaynaktan sağlanıyor. Tamamen doğal ve çok kaliteli bir su. Teşvikiye Belediyesi’nin 45.000 kişiye hitap edecek suyu var. Yaz aylarında suyumuzun yetmemesinin en büyük sebebi, çok ciddi kayıp kaçakların olmasındandır. Teşvikiye Belediyesi olarak, su fiyatlarını biraz geri çektik. Akıllı Sayaç taktıran bir mesken ve işyerinin abone bedeli, 500 TL civarındır’’ şeklinde bilgilendirmede bulundu.