30 Mart’ta 2013’te Altınova’da temelleri atılan Osmangazi Köprüsü’nün 30 Haziran 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldığını hatırlatan Başkan Oral, “Bir ayağı ilçemizde olan dünyanın dördüncü büyük köprüsüyle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Oral “Mesafeler kısaldı”

20 dakikada Altınova’dan Sabiha Gökçen Havaalanına gittiklerini ifade eden Başkan Oral, “Yine 20 dakikada Orhangazi’deyiz. Gebze, 5 dakika uzaklıkta. Proje ile birlikte İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3 saate indirecek. Altınova dolayısıyla Yalova İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, İzmir ile adeta bütünleşti. Bu özellikle ekonomik anlamda bölgemiz ve ülkemiz açısından büyük önem taşıyor” dedi.

En büyük dördüncü köprü

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olup ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü. Köprü, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet vermekte.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor.