Mimarların, şehirlerin kültürleri yansımasında önemli görevler üstlendiğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral: “Yerinde tasarlanmış yerleşim yerleri, insanlara kimlik verir ve onları mutlu kılar” dedi.

 “Mimarlara büyük görev düşüyor”

  Oral: “Çok kültürlülüğün, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması, yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir.

“Daha iyi bir Altınova”

  Tarihle bağlarımızı koruyup, geçmişin güzelliklerini geleceğe aktaran mimarlarımızın önderliğinde daha iyi bir Altınova, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek en büyük temennimizdir. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en önemli ismi olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Mimar Sinan’ı da rahmetle ve şükranla anıyor; mimarlarımıza çalışmalarında sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir yaşam dileye, tüm mimarlarımızın gününü kutluyorum” dedi.