Bugün kadınların günü ve kadınlar ile ilgili bir sürü mesajlar sosyal medyalarda paylaşılıyor. Bunların hepsi güzel bir jest...

Kadınlara bu kadar değer verildiğinin hissettirilmesi çok farkında olmamız gereken bir değer ve bu değeri yeni nesile aksettirme ihtiyacımız oldukça fazla seviyede.

Kadınlara bu kadar mesajlar yazılmasına çok sevindim mi?

Evet çok mutlu oldum.

Fakat günümüz gerçeğinde kadına kadın olmak ister miydin şansın olsaydı?

Sorulduğunda alınan cevap kesinlikle kadın olmak istemezdim. Çünkü ben kendimi değerlendirdiğimde sanki erkek olsaydım fiziksel olarak daha güçlü kuvvetli olurdum ve annemi ayakta tutabilmek için kimselere muhtaç olmazdım gibi geliyor!

Erkek oluncada mahrem bölgelerin bakımında sorunlar olacaktı belki. Ama merdivenden inmek, arabaya binmek, tekerlekli sandalyeyi itmek vs. vs. çok şey çok daha kolay olacaktı...

Bunun ötesinde kadını ilgilendiren ve kuvvet gerektiren diğer hususlardan bahsetmiyorum bile...

Öte tarafta beylerin kıymet verdiği tüm erkekleri ve annelerini de kutlamak isterim ki bu değeri erkek çocuklarına taşıyabilmişler!

Kaybedilmemesi gereken en önemli özellik bir erkek için belki de sadece kadının değerini bilmek...

Kadının değerini bilmek demek dünyanın değerini, ilişkilerin değerini, çocukların değerini, yuvanın değerini, aile birliğinin değerini, geçimin değerini ve yaradanın değerini bilmek demektir.

Kadın olmak tabiatı gereğince gerçekten herkes için çok zor çünkü özetle hayatı idare edebilmenin yolu iyi yönetimden geçiyor. Erkek olup iyi yönetim yapmak çok mümkün ve iyi yöneticileri yetiştirmekte!

Ancak konu fiziksel güce gelince işte çoğunlukla fiziksel yapının gerekliliklerine her kadın sahip olamayabiliyor. Püf nokta da burada gizli...

Bu gizemi çözebilen ve kadının değerini bilen hissettiren tüm beyleri de kutlamak gerek.

Bütün kadınlarımızın her gün güzel ve mutluluk içinde geçirmenizi diliyorum.