Kano Federasyonu Yalova il Temsilcisi olarak Yalova'da Kano sporunu tanıtmak, geliştirmek amacı ile Yalova Üniversitesi ile birlikte çalışma yapmayı planlıyoruz.

Protokol kapsamında, Yalova Üniversitesi Sporda Yetenek ve Performans Uygulama ve Araştırma Merkezi, Federasyonumuz ile birlikte yine protokol hazırlayıp TSSF 'ye bağlı su altı sporları, açık alan yüzme gibi gelişmekte olan spor dallarına bağlı Kriket, Masa Tenisi, Judo Federasyonlarına bağlı sporcuların sporda yetenek taramasını ve atletik performans testlerini yapacak. Merkez, sporculara spor sakatlıklarından korunma konusunda yardımcı olacak ve merkez ile Federasyon arasında bilimsel araştırmalara yönelik iş birliği de yapılacak. Ayrıca antrenörlerin eğitimleriyle proje temelli faaliyetler yürütülecek.

Türkiye Kano Federasyonu Yalova İl Temsilcisi olarak Başkanımız Alper Cavit Kabakçı'nın da katılımı ile Yalova Üniversitesinde yeni açılacak olan “spor bilimleri” alanında öncü olan bir Yükseköğretim Kuruluşunun desteğinin oldukça önemli olduğunu ve yapılan iş birliği protokolünün, sporun gelişimine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Yalova, ülkemizde en uzun sahil şeridine sahip şehirlerden biridir. Bu nedenle su sporlarının bu zamana kadar yapılamaması oldukça önemli bir kayıptır. Bu anlamda şehrimizde bulunan Yalova Üniversitesinin, bu projelerin hayata geçirilebilmesi için çalışmalara destek vereceğini ümit ediyorum.