Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Güler, Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Namık Öz, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçak, Kaytazdere Belediye Başkanvekili Burhan Aygül, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras, Altınova İl Genel Meclis Üyesi Ali Çorbacı, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Fettah Engin, Erzurum Konfederasyonları Genel Başkanı Mustafa Macit, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat, siyasi partilerin ilçe ve belde yöneticileri, STK başkan ve yöneticileri katıldı.  

  

Durmaz ‘Hoş geldiniz’ konuşması yaptı.  

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz yaptığı açılış konuşmasında; ‘’Sayın Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanlarım, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın Erzurum Konfederasyon ve Dernek Başkanlarım, Sayın Basın Mensuplarım ve çok kıymetli misafirlerim Altınova Anadolu Erzurum Derneği’nin düzenlemiş olduğu 2. Uluslararası Aşıklar Buluşması’na hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.’’  

"Derneğimizin kuruluş gününden bugüne kadar edindiğimiz vizyon alışa gelmiş dernek kalıbını kırmak olmuştur. Sizlerin de takip ettiği gibi her türlü kültürel ve sosyal projelerimizle aynı doğrultuda olmuştur. İnsanların diline, inancına, yöresine birleştirici bir sivil toplum kuruluşu olmaya çalıştık. 2.’sini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz uluslararası aşıklar gecesini, bu duygu ve düşünce ile gerçekleştirdiğimiz önemli bir organizasyondur."  

"Aşıklarımız, topraklarımızda olan en eski kültürlerimizdendir. Aşıkları, gelecek nesillere taşımak ve sevdirmek en önemli değerlerimizdendir. İnşallah her yıl sizlere ve üzerine katarak daha fazla ulus ve coğrafyalardaki aşıklarımızla buluşturacağız.

Derneğimizi kurduğumuz günden beri ‘Sen başkan olduğunda her zaman senin yanında olacağım yalnız bırakmayacağım’ diyen ve hep yanımda olan, hiçbir zaman beni yalnız bırakmayan, Türkiye’nin her yerine benimle beraber gelen, birçok fedakârlığını gördüğüm Yakup Özdemir’e sizin huzurunuzda ona teşekkür etmek istiyorum. Rabbim herkese böyle bir dost kardeş nasip etsin inşallah."

"Aşığımız Serdar Alyakut bizlere diyor ki ‘Kürt benim, Türk benim, Laz, Çerkez benim, Alevi de benim, Sünni de benim. Adım Türkiye’nin tek bir bedeni. Müminler kardeştir emreder dini, hoşgörü sevgidir evimiz bizim, sevincimiz birdir tüm acımız bir, yaramız ilacımız bir kitabımız birdir. İnancımız bir Allah, Allah der tümümüz bizim.’ Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Gecemiz hayırlı olsun. Dostluğumuz, kardeşliğimiz daim olsun inşallah, iyi eğlenceler diliyorum."

Aygül, davetlileri selamladı

2. Uluslararası Aşıklar Festivalinin ev sahibi, Kaytazdere Belediye Başkanvekili ve Burhan Aygül yaptığı konuşmada; ‘’Sayın Kaymakamım Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanlarım, değerli Basın Mensuplarım, Sivil Toplum Kuruluşunun Başkan ve Yöneticileri böyle bir geceye ev sahipliği yapan Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal’ın selamlarımı iletiyorum hepinize, hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Dernekler arasında en iyi görevini yapan Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği’nin, kültürel ve sosyal faaliyetlerinde bu derneğin bir üyesi olmama rağmen, çok zaman ayırıp, yardımcı olamadığımızdan dolayı Dernek Başkanım Sn. Ferman Durmaz’dan de af diliyorum.

Gecemiz hayırlara vesile olsun. Geçmişimizin Dede Korkut’ları, Bilge Kağan’ları, Yunus Emre’leri, Karacaoğlan’ları olan ozanlarımızı selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.’’ dedi.

Macit, ‘’Başkan Durmaz’la gurur duyuyoruz’’

Erzurum Konfederasyonları Genel Başkanı Mustafa Macit yaptığı açılış konuşmasında, ‘’Çok kıymetli kaymakamım, Belediye Başkanlarımız, federasyon başkanlarım, sevgili basın mensupları, hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili konuklar hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz.

Elbette bu gecenin baş kahramanı İstanbul’da da bizi yalnız bırakmayan ve bu cemiyetin başkanı, gece gündüz gayret eden Ferman Durmaz Başkan’a teşekkür ediyorum.

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, birçok alanda öncülük yapan farklı projelerde çalışmalar yaparak, çok farklı vizyonları ortaya koyan bir derneğimizdir. Bu faaliyetler, bizim göğsümüzü kabartıyor. İstanbul’dan Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin faaliyetlerini gıpta ile izliyoruz.

2. Uluslararası Aşıklar Buluşması, derneğimizin kültürümüzün yaşatılması için uluslararası düzeyde yaptığı önemli bir programdır. Bu noktada emeği geçenlere, saygıyla hürmetle selamlarımı arz ediyorum.

2 hafta önce İstanbul’da Erzurum tanıtım günlerimizi yaptık. Maltepe’deki etkinlik alanında muhteşem bir programla Erzurumluları ve Erzurum’u en güzel şekilde temsil ettik. Bu bölgedeki dernek başkanlarımız, 4 gün bizi yalnız bırakmadı. Bu vesileyle kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.’’  

Macit, ‘’Erzurum, kadim bir şehirdir’’

‘’STK’lar tarafsızlık duruşlarıyla son derece önem arz etmektedirler. Erzurum Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle, Kuzeylisiyle, Güneylisiyle müthiş bir mozaikle donatılmış kadim bir şehirdir. Biz STK’lar olarak her daim bu bambaşka renklerdeki çiçekleri bir araya getirerek, son derece farklı bir misyon oluşturmaya ve Erzurum’a yakışır bir yapıyı ikame etmeye gayret ediyoruz. Bu misyonumuzu devam ettireceğiz. STK’lar bağımsız ve hür oldukça, tarafsız ve idealist oldukça, kurumsal yapılarını idare ettikçe, en güzel çalışmaları yapacaklar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bunun en güzel örneği de Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğidir. Tekrar kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum, bu programların devamını temenni ediyorum. İstanbul’da ki yönetim kurumumuzun da selamlarını arz ediyorum.’’ şeklinde yapılan organizasyon önemine değindi.

Özyiğit, ‘’Dernek demek kültürdür, birlikteliktir’’

Altınova İlçe kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit yaptığı açılış konuşmasında; ‘’Değerli belediye başkanlarım, çok kıymetli siyasi partiler temsilcileri, değerli konuklarımız, değerli Altınovalılar hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Burada görev sürem hemen hemen 3 yıl oldu. Bu süre içerisinde özellikle Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geleceği yaşatma adına örnek bir dernek oldu.

Sadece burada 2. Uluslararası düzenledikleri ‘Aşıklar Buluşması’ değil, biz bu derneğimizin sürekli farklı çalışmalarını görüyoruz. Kendilerini hatırlatacak programlar yapıyorlar, bu yüzden teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz ki kültürün devamı, özellikle son 100 yılda yazılı olarak devam etmekte. Ama geçmişimiz ile biz köklü bir milletiz. Geçmişimizdeki kültür sözlü olarak, aşıklarla devam etmekte. Dolayısıyla bu kültürümüzü devam ettiren değerli dernek yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü dernek demek kültürdür, birlikteliktir. Dolayısıyla bu kültürü devam ettiren Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin başkan ve yönetimine canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah bütün programlar böyle devam eder. Özellikle, her programda vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde katılımı oluyor.

Biraz önce Konfederasyon Genel Başkanımız, ‘bizim millet olmamız bu kültürle geçiyor’’ dedi. Bu tür etkinlikleri devam ettirebilirsek, Allah’ın izniyle, sonsuza kadar millet olarak devam edeceğiz. Bu güzel bayrağımızın altında, inşallah kardeşçe, dostça yaşama temennisiyle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.’’ dedi.

Gece, aşıkların tek tek sahne alarak eserlerini seslendirmeleri ve aşıkların birbirleriyle atışmaları ile sonlandı.