Kütüphanede yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Zafer Engin, “Bu güzide yere sahip çıkıp, insanlarımızı burada ağırlamak bizim önceliklerimizdendir” dedi.

Altınova Vakıfbank İlkokulunun arkasında Cumhuriyet Mahallesi 7. Sokak 4 numaralı adreste hizmet veren ve bünyesinde 5 bin 800 kitap bulunan Altınova ilçe Kütüphanesini ziyaret eden Altınova Kaymakamı Zafer Engin, , Kaymakam Adayı Hüseyin Aydın ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, kütüphanede bulunan öğrencilerle sohbet ettiler.

300 metrekarelik alanda hizmet verecek olan kütüphanede; 48 kişilik ders çalışma alanı, 7 adet Satranç takımı, 5 adet Bilgisayar, 1 adet Playstation, 8 kişilik misafir koltuğu ve 21 adet Çocuk okuyucu ağırlama kapasitesi bulunmakta. Kütüphanenin girişi ve lavaboları engelli erişimine uygun olarak düzenlendi.

Kütüphanede; 1.171 adet çocuk kitabı, yetişkin ve genç okuyucularımız için 2.597 adet edebiyat, 230 adet tarih, 250 adet felsefe ve psikoloji, 200 adet bilim, sanat ve teknoloji, 420 adet dini konularda kitap bulunuyor.