Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan gösteri, Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ve Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner'in ve Yalova Belediyesi Eğitim Koordinatörü Ülker Aksoy'un destekleriyle 1 Ekim Dünya Çocuk Günü gerçekleşti.

   19.45 te, Marmara Spor Kulübü Dans, bale ve jimnastik öğrencilerinin hazırladığı Notre Dame'ın Kamburu adlı eser sahne aldı. Türkiye'de ilk kez çocuklar tarafından ve müzikal olarak Yalovalı öğrencilerin hazırladığı bu muhteşem gösteri, yüzlerce izleyiciyi adeta büyüledi.

       Bale ve Dans Antrenörü Nergis Özören ve Jimnastik Antrenörü, hareket eğitim uzmanı Mustafa Bulut yaptıkları açıklamada: "En kıymetlilerimiz, sezon boyunca gerçekleştirilen derslerde çok çalıştılar. Sabrı, sebat etmeyi, bazen bir birey olarak tek ve güçlü durmayı, bazen de bir takıma ait olmanın verdiği keyfi yaşadılar. Ritim duyguları, motor becerileri ve koordinasyon yetileri, kognitif değerleri en üst noktaya çıkarıldı. Eklem hareketliliği ve kas esnekliği artarken, onlar ünlü bir eseri yorumladılar’’ şeklinde değerlendirmede bulundular.

      4 yaşından 13 yaşına kadar tüm dans öğrencileri, öz güvenleriyle de dikkat çektiler. "Notre Dame’ın Kamburu, Kilise önüne bırakılan çirkin bir bebek ve çingeneler tarafından alıkonulan güzeller güzeli kızın hikâyesini anlatan, Victor Hugo’nun ölümsüz eseridir.

      MSK Women & Kids, seyircilere, Fransa’nın krallık döneminin karanlık günlerinden kesitlerle, kaderin getirdiği tüm olumsuzluklara, yoksulluğa rağmen Quasimodo ve Esmeralda’nın başından geçen saf bir aşkın duygu yüklü hikayesini, Dünya’nın birçok yerinde sergilenen bu ünlü eseri, izleyiciler ile buluşturdu.