Bakanlık tarafından Yalova İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’ne tahsis edilen Gezici Kütüphane Aracı, ilçelerde okuyucularını kitapla buluşturuyor. Gezici kütüphane hizmetleriyle ilgili bilgi veren Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali yaptığı açıklamada; ‘’Gezici kütüphane aracımız kültür bakanlığımızca son sistem olarak hazırlanan 10 gezici kütüphane aracının bir tanesidir. Kütüphane aracımız bizim demirbaşımızdır. Yalova Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı gezici kütüphanemizde bilgisayarlarımız, mini cep sinemamız mevcuttur.

Gezici kütüphanemizde 2000’in üzerinde çeşitli farklı kitaplarımız var. Kütüphane otobüsümüz, belirli bir program dâhilinde ilçelerde konuşlanıyor, konuşlandıkları yerlerde 1 hafta kadar kalıyorlar.

Ödünç kitaplar, gelen ziyaretçilere veriliyor, televizyondan, internetten faydalanıyorlar daha sonrasında 15 gün sonra tekrar aynı yere gidilip ödünç verilen kitapların geri alınımı sağlanıyor. Tekrar ödünç kitap almak isteyen olursa değişik kitaplar yine aynı şekilde ödünç verilip, kitap okuma sirkülâsyonu sağlanıyor.

Geçen hafta gezici kütüphanemiz Çiftlikköy’deydi. Mokamp’ın önünde konuşlanan gezici kütüphanemiz yoğun il gördü.

Bu hafta da gezici aracımıza Çınarcık ilçesinde yine yoğun bir ilgi ve talep vardı. Ondan önce de, Esenköy beldesindeydik. Aynı şekilde beldelerimizi de geziyoruz, köylerimizi de yine geziyoruz’’ şeklinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Gezici kütüphane aracının okulların açılmasıyla birlikte, eğitim-öğretim süre zarfında okullarda ki öğrencilere de aynı hizmeti vereceğini de söyleyen Tali; ‘’Bizim hedefimiz bu anlamda okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu hizmette ki en önemli unsur, okuyucunun ayağına kitap götürmek. Biz okuyucunun ayağına giderek, kitap okuma sayımızı arttırmak, kitaba olan ilgiyi ve okuyucu portföyünü geliştirmektir. Kütüphanemiz, Yalova da büyük ilgi görüyor. Kitaplarımızı, okuyucumuzun ayağına götürerek daha çok okuyucu kitlesine ulaşmak amacımız. Bu anlamda emek sarf eden herkese de teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu