Hani size bir soru sorulur, sizde sayfalar dolusu konuşursunuz, bir sürü ağdalı cümleler kurarsınız ardında büyük büyük laflar edersiniz, herkesin bildiği bazı şeyleri tekrarlarsınız ama gelin görün ki sorunun cevabını vermeden yandan geçer gidersiniz. işte buna laf salatası denir sanırım. Siyasette asıl olan çok karmaşık kalabalık ve devrik cümleler ile anlaşılmaz felsefi, edebi konuşmalar yapmak değildir. Asıl olan size sorulan sorulara basit herkesin anlayabileceği tatmin edici açıklayıcı cevaplar vermektir.

Konu OSB’ler ya da karma OSB konusu, siyasiler sorulara cevap vermektense edebiyat yapmaya kompozisyon yazmaya çalışıyorlar.

Bakın öncelikle ben OSB’ye karşı değilim, hatta karma OSB’ye bile karşı değilim, hatta OSB’lerin bir an önce hayata geçirilmesini destekliyorum ve istiyorum. Ayrıca Yalova’dan KOBİ’ler den de en azında birkaç firmamızın bu OSB’lerde yanlışlıkla bile olsa yer almasını da özellikle arzu ediyorum.

Şimdi siyasilerin özellikle karma OSB’lere onay verenlerin basitçe kamuoyuna Yalova halkına cevap vermesi gereken birkaç basit soru var. Öyle eveleyip gevelemeden fazla ağdalı cümlelere gerek olmadan.

İhtisas OSB’ler onlarca yıldır neden bitmedi bitirilemedi?

Karma OSB’lere onay verildi mi?

Nereden çıktı bu karma OSB?

Kimin aklına geldi bu karma OSB ve ihtisas OSB’lerin ne zararı var?

Karma OSB’nin Yalova’nın yerel KOBİ’lerine esnaf ve sanayicisine direkt olarak ne katkısı olacak?

Karma OSB içerisinde ağır sanayi, kimya sanayi ve özellikle ÇEVREYE zararlı fabrikalar olacak mı?

Karma OSB için ÇED raporları hazırlandı mı?

Karma OSB ile bazı yerler birilerine bedavaya peşkeş çekilmiyor değil mi?

Siyasiler Karma OSB ile ilgili eleştiriler gelince neden bazı firmaların savunucusu oluyorsunuz? Siz Yalova haklının temsilcisisiniz doğruyu ve yanlışı Yalova ve buradaki yaşayan halk için düşünmek, Yalova halkının temsilcisi olmak zorundasınız.

Basındaki bazı haberlere göre çelik fabrikası zaten Yalova Makine İhtisas OSB içinde yer almış ve orada zaten bir rulo sac işleme tesisi kuracak, yani aslında bir sürü karma açıklama olduğu için kafam karışıyor, ihtisas OSB’ler neden yetersiz kaldı da karma OSB olmasını istiyorsunuz?

Özetle birileri özellikle siyasi etkili yetkili birileri çıkıp basit ve anlaşılır biçimde açıklamalar yapsın ki biz cahil avam takımı da neler oluyor öğrenelim. Lütfen kibrinizden kurtulun ve önce insan olun. Yalova iki oda bir salon, hepimiz birbirimizi biliriz, ne oldu bir anda siyasi olup bir yerlerde makama gelip seçildikten sonra birden SÜPERMEN, MÜKEMMEL İNSANLAR MI OLDUNUZ? Ne yani biz sizi biliriz kapasitenizi de kim olduğunuz da, seçilir seçilmez ALLAH tarafında özel vahiy ile her şeyi bilen mi oldunuz?

Politikada hiçbir şey kazayla olmaz. Olmuşsa, öyle planlanmıştır. Franklin D. Roosevelt