YAFAM 25. Türk Boyları Kültür Şöleni, 17 Temmuz 2022 Pazar günü Kortej Yürüyüşü ile başladı. Aynı günün akşamı Yalova Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunda yapılan muhteşem açılış galası, Yalovalılar başta olmak üzere kentte bulunan yazlıkçı kesimi adeta büyüledi.

18 Temmuz 2022 Pazartesi günü ise 16. Türk Dünyası Gazeteciler Buluşmasının ilk oturumu yapıldı. 22 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar 3 oturum halinde sürecek olan Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması’na son gün katılarak üzerime düşün katkıyı Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi sıfatıyla yapmayı hedefliyorum.

YAFAM 25. Türk Boyları Kültür Şöleni, ilk olarak açılış korteji ve halkoyunları galası ile başladı. Daha sonra ki günlerde Yalova Merkez’de farklı alanlarda gösteriler sunan; Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Bosna-Hersek, Özbekistan, İran Türkleri, Kaberdey, Karaçay-Çerkez, Kuzey Osetya-Viladi Kavkaz, Astrahan R.F., Kazakistan, Saha-Yakut, Çeçenistan, Dağıstan, D. Türkistan Dernekleri ve Azerbaycan halkoyunları ekipleri hafta içinde ise; Çiftlikköy, Altınova, Termal ilçelerinde yaptıkları gösterilerle kente; neşe, coşku ve renk kattılar.

1995 yılından bu yana her yıl bin bir zorluk ve emekle bir hafta boyunca onlarca konuk ekibi Yalova’da ağırlama başarısını her yıl sürdürün YAFEM Başkanı Özer Koyuncu başta olmak üzere, yıllardır bu organizasyonlarda gece gündüz demeden emek veren Muhsin Sevencan’ı, bu yıl etkinliğin tümünde sorumluluğu yoğun iş temposuna rağmen üstlenip, konuk ekiplerin en iyi şekilde ağırlanmaları için büyük gayret gösteren Fikret Kır’ı ve emeği geçen isimsiz kahramanları canı gönülden tebrik ediyorum.

Yalova’da 1995 yılından bu yana; birçok konser organizasyonu başta olmak üzere, ‘Yılın Enleri’ ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 9. Başkanlar Kurulu toplantısına ev sahipliği; (83 Cemiyet, 8 Federasyon toplamda 150 kişiyi, T.C. Sağlık Bakanlığı Termal Kaplıca Tesisleri’nde 3 gün, 3 gece ağırlamaları) tecrübesi yaşamış biri olarak, bu tür organizasyonların ne kadar zor olduğunu bilenlerdenim.

Yalova’nın tanıtımı başta olmak üzere, katılım gösteren ülke insanlarından; siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan heyetlerin, Atatürk’ün ‘Benim Kentim’ dediği Yalova’da Türk Birliği adına alınacak kararların ülkemiz ve Türk Dünyası Ülkeler açısından çok anlamlı olduğu görüşündeyim.

YAFAM 25. Türk Boyları Kültür Şöleni’ne katkı sağlayan Yalova Belediyesi başta olmak üzere, tüm ilçe ve belde belediye başkanlarına, siyasetçilere, STK’ların başkan ve yöneticilerine ve iş insanlarına kendi adıma teşekkür ediyorum.

Ve son olarak, Yalova, Ülke ve Millet adına daha nice bu tür önemli ve anlamlı organizasyonlar diyorum...