Bayram yaptığı yazılı açıklamada; ‘Diyabet yani şeker hastalığı; insülin olarak adlandırdığımız pankreas bezinden salgılanan hormonun eksikliği ya da etkisindeki yetersizlikler nedeniyle vücudumuzun karbonhidrat, yağ ve proteinlerden yeterince yararlanamadığı, sürekli tıbbi bakım gerektiren, kronik bir metabolizma bozukluğudur.

Hastalar sıklıkla karşımıza;

Çok su içme, Sık idrara çıkma, İştah da artış ile birlikte sık yemek yeme isteği veya iştahsızlık, Halsizlik, çabuk yorulma, Ağız kuruluğu. Gece idrar yapmak için birden fazla kez uyanma gibi şikâyetlerle çıkmaktadır. Daha az olmakla birlikte bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı infeksiyonlar, tekrarlayan mantar infeksiyonları, kaşıntı gibi şikâyetlerle de başvuran hastalar olmaktadır.

Şeker hastalığı başlangıcından itibaren uzun dönemde yıllar içerisinde öncelikle göz, böbrekler, sinir sistemi, kalp ve damar hastalıklarına neden olmaktadır. Bu nedenle hastaların zaman kaybetmeden hastalık öncesi dönem olarak tarif edilen Prediyabet döneminde teşhis edilip önlem alınması gerekmektedir.

Diyabetin tüm dünyada giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu olması nedeni ile amacımız halkımızın sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak ve yaşam kalitesini arttırmaktır.’