Eğitim öncesinde Basın ve İletişim Birim Sorumlusu Sevda Ünlü'de öğrencilerle sohbet ederek, kurum ve MHRS - SABİM - Teşekkür Noktaları konusunda kısa bilgiler verdi.

Sonrasında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Savaş Karataş ve Diyetisyen Mert Aşit Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenci ve öğretmenlere diyabet hastalığı ve doğru beslenme konularında eğitim verdiler. Eğitim sonrasında uzmanları öğrencilerden gelen soruları cevapladılar.

Okulda Elektrik Bölümü öğretmeni olarak görev yapan Ertürk Ünlü'de Yalova Devlet Hastanesi Endokrinoloji polikliniği ve diyetisyene başvurduktan sonra yaşadığı değişimi, hastalığını nasıl kontrol altına aldığını, yaptığı diyet ve ilaçlarını doğru kullanımı sonucunda 4 ay önce ile bugün ideal kiloya kavuşmuş olmanın verdiği mutluluğu öğrencileri ve meslektaşları ile paylaştı.

Eğitim sonrasında açıklamada bulunan Dr. Savaş Karataş ve Diyetisyen Mert Aşit "Bizleri büyük bir ilgiyle dinleyen genç arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve Okul Müdürü Fatih Olgun'a teşekkür ederiz. Yalova'da Diyabet konusunda farkındalık yaratmak için özelikle 2016 yılı boyunca gerek hastanede Diyabet Okulunda gerekse hastaların bizzat yaşadıkları yerlere giderek eğitimlerimizi yaptık.2017 yılında da bu konuda yeni projeler ile Yalova halkına hizmet vermeye devam edeceğiz" dediler.

Okul Müdürü Fatih Olgun'da eğitim için teşekkürlerini iletti. Genç yaşta bu konularda bilinçlenmenin önemini vurguladı.