Akın Ailesi 2. Bebeklerini 37. gebelik haftasının sonunda kucağına almanın mutluluğunu yaşadı. 3700 gram ağırlığında nur topu gibi bir oğul sahibi olmuşlardı. Ancak bebek zorla nefes alıyor, beslenemiyordu. Boynunda da şişlik meydana gelmişti. Hızlıca çocuk uzmanı Hasan Tahsin Şahin tarafından değerlendirilen bebeğin yoğun bakıma alınmasına karar verildi. Çekilen filmler sonucunda bebeğin her iki akciğerinin içeriden patladığı, bebeğin bu yüzden nefes alamadığı ve içeride sıkışan havanın, kalbe baskı yaptığı Yenidoğan Yoğunbakım Sorumlusu Uzm. Dr. Onur Balcı tarafından tespit edildi. Hızlıca solunum cihazına bağlanan bebeğin her iki göğüs boşluğuna tüpler yerleştirilerek içeride biriken hava dışarı çıkartıldı ve buna sebep olan anne karnında gelişen enfeksiyon antibiyotiklerle tedavi edildi. 8 günlük tedavi sonunda akın bebek şifa ile annesinin şefkatli kollarına teslim edildi.

        Konuyla ilgili çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Onur Balcı  şu açıklamayı yaptı:

          “Tıbbi adı toraks tüpü takılması, daha ziyade solunum cihazına bağlı ve prematüre bebeklerde görülen ancak %1-2 gibi nadiren vaktinde doğan bebeklerde de kendiliğinden gelişebilen, sıklıkla tek tarafa ve sağda görülen akciğerin içeriden patlaması durumu, hayatı tehdit eden bir yenidoğan acilidir. Çok hızlı tanısı konup tedavi edilmezse ölümle sonuçlanması yüksek olasılıktır.Kadın doğum uzmanından ebesine, bebek hemşiresinden , yenidoğan yoğunbakım ekibine kadar işinin ehli ekibimiz sayesinde Akın bebeğin problemini hızlıca tanıdık ve tedavisini düzenledik. % 1-2 de olsa bu tür öldürücü durumlara hazırlıklı olunmalıdır. Bu açıdan en uygun olanı tam donanımlı yenidoğan yoğunbakım ünitesi olan bir hastanede doğum yapmaktır. Tedavide emeği geçen tüm ekibime teşekkür ederim.’’

       Akın ailesi oğullarını şifa ile kucaklarına almanın mutluluğu ile Uzm. Dr. Onur Balcı,  Uzm. Dr. Hasan Tahsin Şahin ve ekiplerine teşekkür ettiler.