Yalova Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan tatbikatta; Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı 112 Acil servis ekipleri, Yalova Belediyesi İtfaiye İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğüne (AFAD) bağlı kurtarma ekipleri su baskını ve yangın sırasında yapılması gerekenleri canlandırdı.

Hastane personellerine Afet ve afet dışı hallerde yapılması gerekenleri anlatan uzmanlar, senaryo gereği, acil servisi boşalttı. Hastane kantini geçici olarak acil servis hastalarının ilk müdahale merkezi olurken, UMKE ekibi de 8 dakikada sahra hastanesini kurdu. Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Sezen’in de izlediği tatbikatta ilk olarak İtfaiye ekipleri çıkan yangını söndürdü. 112 ve çevre kurumların ambulansları da Devlet hastanesine yönlendirildi. UMKE Ekibinin koordinasyonunda hastane bahçesinde sahra hastanesi kuruldu. Acil Serviste bulunan hastalar kantinde oluşturulan merkezin ardından UMKE’nin kurduğu 50 yataklı sahra hastanesine taşındı.

Tatbikatta büyük rol üstlenen UMKE Afet Birim Sorumlusu Oktay Şimşek yaptığı açıklamada; "Şişme çadırlarımızın birisi çift pompa takıldığında 8 dakikada ayakta oluyor. İçinde ışıklandırması, ısıtması ve soğutması da dahil. Şu an senaryo gereği hastanenin acil servisi su basmasından dolayı kapandığı için biz hastanenin kurulumunu yapıyoruz ve acil servis sağlıyoruz. 30 kişilik ekibimiz var ve hepsi gönüllü olarak burada bulunuyor.” dedi