Yalova Hak-Sen Konfederasyon il Başkanı Nilgün Turan Haybek, sağlık çalışanlarına yapılan haksızlıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Haybek, şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddet bitmiyor aksine her gün katlanarak artıyor.

Söyleyecek kelime yok sizi Allah'a havale ediyoruz… Kartal'da Aile Sağlığı Merkezinde görevi başında hemşire Ömür Erez katledildi. Farkında mısınız bilmiyorum ama artık sağlık çalışanları ölüyor.

Her türlü olumsuz çalışma şartlarına rağmen özveri ile sağlık hizmetlerini sürdüren sağlık çalışanları şiddete maruz kalacakları endişesi ile karşı karşıya bırakılmamalıdır. Artarak devam eden şiddet vakalarının önlenememesi, caydırıcı cezaların hayata geçirilememesi sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozmakta endişelerini artırmaktadır. Önlem alınmaması hayatlarına mal olmaktadır.

Sağlık çalışanlarının bunca birikmiş sorunları varken, bir de şiddet sorunu ile yüzleştirilmesi acımasızlığın, insaf ve merhametsizliğin dahası, vurdumduymazlığın bir nişanesidir. Her koşulda sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını, şiddet eğilimli kişilerin tüm kamu hizmetlerinden mahrum bırakılması gibi caydırıcı tedbirlerin alınmasını istiyoruz.

Sağlık personeline yönelik bu çağdışı ve akıl almaz baskı, tehdit ve saldırıları kınıyoruz. Önlenemeyen şiddet vakalarına çözüm üretilmesini yüksek perdeden haykırıyoruz. Daha ne kadar sakin, daha ne kadar sessiz kalacağız? Sayın Sağlık Bakanımız farkında mısınız bilmiyorum ama artık şiddet görmüyoruz direkt can veriyoruz...”