Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Bilecik İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ve Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı ile bölgenin organ nakil koordinatörleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı açılışta yaptığı konuşmasında bölgenin 8 yıldır göstermiş olduğu başarının önemini vurgulayarak, organ bağışı konusunda faaliyet gösteren herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Programda Bursa Bölgesinin (Bursa, Yalova, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Düzce) illeri organ bağışı istatistikleri katılımcılarla paylaşılırken, zirveyi 8 yıldır bırakmayan ve bölgenin bu başarıyı sağlamasında emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan Organ Bağışı Haftasının en etkin ve en verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabildiği gibi aynı zamanda toplumda da bir farkındalık oluşturmaktadır.” denildi.