Sömestr tatilinde sünnet yaptırma isteyen aileler hastanede ilgili hekimlere başvurarak bilgi alabilirler. Konu hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Dr. Hakan Sezen;”Erkek çocuğu olan ailelerin en büyük sorunlarından biri “sünnet zamanı” seçimidir.Anne ve babalar sünnet için çocukların yaşı ve mevsim seçiminde titiz davranmaktadır.

Sömestr tatili hem sağlık açısından hem de sosyal yönden sünnet için en uygun dönemlerden biridir. Havaların soğukluğundan dolayı çocukların ev dışında vakit geçirme süreleri daha azdır. Çocuk yaz mevsiminin aksine evinde dinlenerek rahat bir sünnet sonrası dönem geçirecektir.

Hastanelerde, yenidoğan döneminde gerçekleştirilen sünnet; bebek, aile ve doktor açısından en az soruna yol açmaktadır. Yaşça büyük çocuklardaise sadece bölgesel uyuşturucu kullanılarak sünnet yapılması psikolojik hasar verme riski taşırken, çocuğun ameliyathane şartlarında uyutulmasıyla, ağrısız ve rahat bir sünnet işlemi gerçekleştirilirse yaşın çok büyük bir önemi kalmamaktadır.

Sünnet sonrasında en önemli dönem ilk 24 saattir, olası sorunlar en çok bu dönemde gerçekleşir. Sünnet sonrasında aşırı hareketlilikten kaçınmak gerekir.

Sünnet işleminin hastane koşullarında ve hatta ameliyathanede yapılması en doğru seçim olacaktır. Genel anestezi hem çocuğu ruhsal bakımdan koruyacak hem de iyileşme sürecini kısaltacaktır. “ dedi.