Kaşıkçı yaptığı yazılı açıklamada, bugünün amacının madde bağımlılığı olmayan bir toplum yaratma hedefi olduğunu belirterek, “Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir” ifadelerine yer verdi.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının, ülkemizde en üst düzeye kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getiren İl Sağlık Müdürü Ömer Kaşıkçı,” Tüm dünyada önemi her geçen gün artan bu soruna karşı, toplumun tüm kesimlerini içine alan bir mücadele gerekmektedir. Bu amaçla başta Yalova Valiliği olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile oluşturulan ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’na çok önemli görevler düşmektedir. Hem birey hem toplum açısından maddi ve manevi kayıplara sebep olan tütün, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımını ve ayrıca teknoloji bağımlığı, kumar gibi kötü alışkanlıkları önlemek için çeşitli faaliyetlerle kurumlar çalışmalarını yürütmektedir” dedi.

Kaşıkçı, “Uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmak isteyen kişiler Aile Hekimlerine danışabilir; aile hekimlerinden kendilerini bilgilendirmesini, yönlendirmesini isteyebilirler, tedavi hizmeti için Yalova Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM’ e başvurabilirler. Ayrıca uyuşturucu bağımlılığı konusunda danışmanlık hizmeti almak isteyen kişiler Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan “ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı”nı arayabilirler. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir” diye ekledi.