Ülkesinde ki karışıklıktan ve savaştan dolayı kaçarak Türkiye’ye sığınan 60 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Mohammad Qadoura, Yalova Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacı 60 yaşındaki Mohammad Qadoura, Yalova Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen ve 4 saat süren açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Operasyonla kalbindeki 4 damar değiştirilen Qadoura, doktorlara teşekkür etti. 

7 ay önce Ülkesinde ki karışıklıktan ve savaştan dolayı kaçarak Türkiye’ye sığınan 60 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Mohammad Qadoura göğsündeki şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan anjiyo sonucu kalp damarları tıkalı olan Qadoura, bir yıldan beri hazırlıkları sürdürülen ve 3 milyonluk yatırım gerçekleştirilen ünitenin ilk kalp ameliyatına alındı. 14 kişilik ekiple 4 saat süren ameliyatla Qadoura’nın kalbindeki 4 damar değiştirildi. 


Yalova’da ilk açık kalp ameliyatını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz ve Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Sezen, ortak bir açıklamada bulunarak bu ameliyatta görev alanlara teşekkür etti. Yalova Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ünal Küçükyılmaz, daha önce kalp ameliyatları için hastaları başka illere sevk ettiklerini belirterek, artık bu hizmeti vermeye başladıklarını belirtti.