AK Parti Kadın Kolları 5’inci olağan il kongresi yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı’ının katılımıyla gerçekleşen kongrede mevcut başkan Melahat Yalçın güven tazeledi.

Yalova Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen 5’in olağan il Kadın Kolları Kongresine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Seda Gören Bölük, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Melahat Yalçın kongrede yaptığı konuşmada, kadınların siyasette söz sahibi olmalarının dışında, kahramanca verdiği mücadeleleri anlattı. Yalçın, “15 Temmuz darbe girişimi akşamı direksiyon başına geçip kamyonuyla köprüye adam taşıyan Bayburtlu Şerife Boz gibi yine aynı akşam Boğaziçi köprüsünde darbecilere karşı tek başına direnen Safiye Bayat gibi vatan savunmasında da üzerine düşeni yapmaktan geri durmamıştır ve asla durmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Seda Gören Bölük, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da birer konuşma yaparak partililere hitap ettiler. Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da bir konuşma yaptı. Konuşmasında 28 Şubat sürecine değinen Kavakçı, “Eğer o zamanlar o günler yaşamasaydı şimdi çok daha ileride olurduk” ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlerin yanlarında olduklarını aktaran Kavakcı, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi. Kavakcı’ya konuşmasının ardından AK Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın tarafından hediye ve çiçek takdim edildi.

Tek listeyle gidilen kongrede Melahat Yalçın yeniden göreve seçildi.  

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER