Yalova Elazığlılar Dernek Başkanı Mehmet Aksu yaptığı açıklamada, “Eleştiri ve protesto hakkı elbette demokratik bir haktır. Ancak bu protesto ve eleştiriler amacını aşıp provokatif şiddet eylemlerine dönüştüğünde kabul edilmesi elbette mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Rektör ataması yasaya uygundur”

Üniversiteler bilim yuvası olmakla birlikte geleceğimize yön verecek nesillerin yetişmesinde ana unsurdur diyen Aksu, “Bilindiği üzere Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanması ülkemizin gündem konularından biri haline gelmiştir. Yapılan rektör ataması kanun ve yasaya uygun olmakla birlikte benzeri atama örnekleri birçok üniversitede gerçekleşmiştir. Eleştiri ve protesto hakkı elbette demokratik bir haktır. Ancak bu protesto ve eleştiriler amacını, dozajını aşıp provakatif şiddet eylemlerine dönüştüğünde kabul edilmesi elbette mümkün değildir” diye konuştu.

“Üniversiteler Bilim Yuvası Olarak Kalmalıdır”

Aksu, “Görünen o ki Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere illegal örgütler, marjinal gruplar, öğrenci olmayan ve kaos çabasında olanlar da dahil olmuştur. Çeşitli provokasyonlarla kamu düzenini bozmaya çalışmışlardır. Bu vesile ile karışıklıklar çıkartma, eylemleri şiddete dönüştürme ve öğrencileri kullanarak üniversiteyi ablukaya alma amacı güden bu provokatif eylemleri asla tasvip etmiyoruz. Zira üniversiteler bilim yuvasıdır ve öyle de kalmalıdır” dedi.