AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Yalova’dan Nisan ayında yapılacak olan referandumun çalışmasının startını verdi.  Ataş, Türkiye'de bir yönetim sistemi değişikliği yapılmakta olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile Türkiye'nin bundan sonraki yolculuğuna daha hızlı, daha kararlı bir şekilde yürüyeceğinin altını çizdi.

Nisan ayında yapılacak olan referandumun önemini vurgulayan Ataş, "Her seçimde bu seçim çok önemlidir dedim. Önümüzde Nisan ayında yapılacak halk oylaması bugüne kadar yapılmış tüm seçimlerin toplamı kadar bu halk oylaması o kadar önemlidir. Bu halk oylaması son yüzyılın en önemli projelerinden birisidir Türkiye ile ilgili. Bu halk oylaması Türkiye’nin istikbalini, istikrarını ve istiklalini önemseyen bir referandumdur" dedi.

Halk oylaması sayesinde vesayet odakları bitecek

Türkiye'nin önündeki en büyük engelin vesayet odakları olduğunu vurgulayan Ataş, yeni anayasanın Türkiye'nin önünü açacağını ve vesayet odaklarını bitireceğini söyledi.

Ataş "Bir örnek vereyim.Erzurum  İl Milli Eğitim Müdürü 7 sefer AK Parti hükümetleri döneminde görevinden alındı, 8 sefer geri geldi. Yalova'da okul müdürünü görevden alma şansınız yok. Niye mahkemeye gider yine karşınıza oturur. İşte halk oylaması sonucunda bu vesayet odakları bitecek ve tüm bu kararlar yerle bir olacak. En basit tanımıyla söylüyorum. İşte bu tür ülkenin kalkınmasını, gelişmesini, işini doğru yapmayan ne kadar bürokrat varsa hepsinin işine son verilecek. İşini adam gibi yapacak ya da defolup gidecek. Görevini, işini adam gibi yapmayanlar bu ülkede kalkıp da bu milletin ensesinde boza pişiremeyecek. Onun için karşı çıkıyorlar. Bir hastane yöneticisini görevden alamıyorsunuz, bir milli eğitim müdürünü alamıyorsunuz, bir ilin bürokratını görevinden alamıyorsunuz. Niye, mahkeme gidiyor 2 ay içerisinde yine karşınızda oturuyor " dedi.

İşini yapan kimseyle bir problemimiz yok diyen Ataş konuşmasında, "Bizim adamımız işini doğru yapan, siyasi görüşü ne olursa olsun işini doğru yapsın. İşini doğru yapmayan adam siyasi olarak benim görüşümden de olursa o benim adamım olamaz. Benim adamım olması için işini adam gibi yapması lazım. Zihniyeti ne olursa olsun beni ilgilendirmiyor. İşini düzgün, doğru yapsın. İşini yapmayan embesillerden bu ülkenin kurtulması gerekiyor. Onun için hep birlikte kurtaracağız. Bu ülkeyi yeniden kalkındıracağız, geliştireceğiz" ifadelerine yer verdi. Haber: Sezgin Altınel