Yaklaşık yedi ay önce Çiftlikköy’de parti kademeleriyle ilgili çalışmalarından bahseden Aydın;

“Bu görevlerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın telkinleriyle AK Parti İl Başkanlığına aday olduğumu ifade etmiştim. Bizim partimizde de adaylık süreçleri aday adaylığı şeklinde gelişiyordu. İstişare ile karar veriliyordu. Bu süreçte genel başkanımıza aday olduğumu açıklamıştım. Sonraki süreçlerde AK Parti İl Başkanlığı ile ilgili sürecin uzadığını öğrendim. Çalışmalarımıza devam ediyorduk, Yalova İl Kongresi yapılacağı iletildi. Partime zarar vermek istemediğimi ama aday olma talebim olduğunu ilettim. Kongre sürecini geçirdik. Ziya Bey başkanlığında yeni yönetim kurulu oluşturuldu, yeni diyorum ama pek de yeni olmayan, çok da fazla değişiklik olmayan bir yönetim kurulu oluşturuldu.

Hedeflediğimiz konularda, yerel ve genel seçimi planlayacak, en iyi sonucu alabilecek bir kadro içerisindeydim. Genel seçim ile birlikte milletvekilliği adaylıkları da gündeme geldi. Kadrolardaki boşalmaları uygun bulmadığımı, istifalar olduğunu dile getirdim.

Yusuf Ziya Bey ekibi ile başa geldi. Adaylığımızdan bahsettik, yönetmeye talip olmanın hak olduğunu söyledim. Kendisinin çok olgun davrandığını, Yalova ‘da birlikte hareket etmemiz gerektiğini ifade edip, sürece dahil olmuştum” dedi.

Değişime vurgu yapan Aydın, yerel seçimler sürecine gelindiğinde; Yalova’da güçlü bir ses çıkarılması gerektiğini, Yalova ilinin genç bir nüfusa sahip olduğunu, kadın milletvekili olması gerektiğini ifade etti. Yalova’nın diğer illere göre konjektörünün farklı olduğunu, siyasi görüşlerin diğer illere göre çok hassas bir denge noktasında olduğunu söyleyen Aydın;

“Aday adayı olmayacağım ama Çiftlikköy’de değişim olmasını istiyorum” dedi. Teşkilatta görevli olunmamasına rağmen bilinçle çalışılması gerektiğini dile getirdi. Aday adaylarına destek olmak için böyle bir toplantıyı yapmayı tercih ettiğini söyledi. Afşin Karyağdı ve Melahat Yalçın’ın çalışmalarını da kısaca ifade eden Aydın, son olarak Yeşilay yöneticiliği mevzusunda bayrağı başkasına teslim etmek istediğini belirtti.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter