Basın mensupları ile bir araya gelerek Yalova Belediyesinin haciz borçlarına dikkat çeken AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “İlimizin hacizlerle, ödenmeyen faturalarla anılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Belediyedeki masalara, sandalyelere, veznede günlük su tahsilatını yapan belediye çalışanlarının başında icra memurları durup gelen her kuruşu, belediyeden tahsis etmeye çalışıyorlar. Biz, devlete ve kurumlarına saygısı olan bir toplumuz. Bu yüzden de kurumları ayaklar altına düşürmenin doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Güçlü, “Yaptığımız çağrı yalanlayıcı bir yanıtla geçiştirildi”

  Çöp krizi ve hacizli araçlarla ilgili olarak daha önce AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak ile açıklamada bulunduğunu belirten Yalova AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, “Yaşanmaya başlanan ve daha da büyüyen çöp krizi ve hacizli araçlarla ilgili olarak Yalova’nın menfaati için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız demiştik.     

   İktidar partisi temsilcileri olarak sorunun çözümü için yaptığımız çağrı basit, yalanlayıcı bir yanıtla geçiştirilmiştir. Biz durumun vehametini haftalar önce açıklamıştık. Yalova Belediyesi iflasın eşiğinde ama iflas ettiğini duyuramıyor.

  Belediye Başkanını aracının üzerinde de çok sayıda haciz olduğunu ifade eden Güçlü, “Bu izah edilecek bir durum asla ve asla değildir. Borç sarmalı, 250 milyonu geçmiştir. İftira, yalanlama ile bu gerçek artık gizlenemez boyuta geldi.

Güçlü, “Yalovalıların veda zamanı demesinin vakti geldi”

  Yalova AK Parti İlçe Başkanı Umut Güçlü, “Bu işler yemeklerinde verdiği yengeçli lüks yemekler yiyerek belediyeye 4 milyon fatura ederek olmaz. Yalova vefalıdır ama siz yengeç yiyip sefasını sürecekseniz; Yalovalı da cefasını çekecektir. Böyle bir yağma yok. Yalova’yı borç batağına sürükleyenlere artık vefa değil; Yalovalıların veda zamanı demesinin vakti gelmiştir.

   Söz veriyoruz. Yalova’yı dünya kenti yapacak projelerimiz, istihdam sorununu çözecek projelerimiz hayata geçirilecek teker teker ve Vefa Bey’in borç uygulamalarının izini kısa sürede sileceğiz” dedi.

  İtfaiye aracı üzerinde haciz olduğunu belgeleri ile kamuoyuna sunan Güçlü, “Adalet Bakanlığı Yalova İcra Dairesi, dosya numarası 2018/97 icra tarihi, rapor tarihi 6 Şubat 2019, plaka numarası 77 DF 218” diyerek diğer belgeler ile kamuoyu ile paylaştı.

  Elindeki otobüs resmini göstererek Bağatar, “Bu otobüs tahmin ediyorum 30 yaşındadır. Ben bu otobüsün böyle bir zulüm gördüğünü tahmin etmiyorum.

  Güçlü, “Belediyenin YASKİ’ye borcu var. Bu borcu ödememekte imtina ettiler. Bu borca karşılık faizli olarak 675826 lira belediyeyi zarara soktular.

   Seyrantepe Mahallesi’nde Taziye Evi yapılıyor, prefabrik için 165 bin lira para ödeniyor. Yapı inşaya ihale bittikten sonra açılıyor. Gayri resmi işleri Yalova hak etmiyor” dedi.

    Bağatar, “Aldığımız duyumlara göre, utanç verici bir durum. Belediyesinin borçlu olduğu firmaların avukatları, köy otobüs duraklarında, otogarların çevresinde peşlerinden koşuyorlar. Bir Belediyenin düştüğü duruma bakın, Alacaklı avukatlar bekleyip otobüsleri haczetmeye çalışıyorlar. İçler acısı bir durum” açıklamaları yapıldı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter