Bağatar, ‘’Salman, ‘MYO haricinde bir yere sığmıyorum’ dedi”

Yalova Belediye Hizmet binasının taşınması konusuyla ilgili Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın sorduğu soruları yanıtlayan Başkan Bağatar, ”Yalova Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu’nun bir bölümünün Yalova Belediyesine tahsis edilmesinde, bizim tavrımız çok netti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Ben kati surette oranın haricinde bir yere sığmıyorum” şeklinde görüş belirtti.

Yalova Belediyesi, Meslek Yüksek Okulu’nu komple boşaltmak istedi. Bizim Yalova Üniversitesine bakış açımız; Yalova Üniversitesini kalkındırmaktı. Amacımız buyken, Yalova Üniversitesine bağlı MYO’nu boşalttırmak asla değildi. Biz, AK Parti Yönetimi olarak, Yalova Üniversitesinden hep yana olduk.

Bağatar, ‘’Salman, her yönüyle süreci karıştırıyor”

Fakat işin içine insan yaşamı girince, Vefa Salman “biz buradan taşınmak zorundayız. Sizin yüzünüzden insanlar herhangi bir depremde mağdur olursa, bunun hesabını hep birlikte veririz” deyip duygu sömürüsü yaptı.

Biz, AK Parti olarak her iki tarafa “Anlaşın, bir çözüm bulun.” Dedik. Olayın gidişatı itibariyle, Yalova Belediyesi süreci iyi yönetemedi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, her yönüyle süreci karıştırıyor.” Dedi.

Bağatar, ‘’Hiç kimse ‘ben karar aldım, bir haftaya yeri boşalt’ diyemez’’

Yalova Belediyesi’nin Üniversiteye tebligat yollayıp “B Bloğu 15 gün içinde tahliye et” demesine tepki gösteren Başkan Bağatar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Yalova Üniversitesi, Yalova’nın kalkınması açısından lokomotif görünen üç etkenden bir tanesidir. Üniversiteyi kalkındırmaya çalıştığımız yerde alelacele Yalova Belediyesi’nin probleminden dolayı, Yalova Üniversitesi’ndeki öğrencileri tahliye etmek, Yalova Üniversitesi’nin gelişmesine zarar verir. Bu öğrenciler, yarın öbür gün Yalova Üniversitesi hakkında olumsuz kanaatte bxulunabilir ve Yalova’ya gelecek olan öğrencilerin de gelmemesine sebebiyet verebilirler.

Yapılması gereken şudur ki, en başından beri ben söylüyorum. Başka çözüm yolu yok ise, Üniversitede eğitim gören öğrencilerimizi kesinlikle mağdur etmeyeceğiz. Yalova Belediye hizmet binasında çalışan personelin talebini de tabi ki dikkate alacağız.

Bağatar; ‘’Salman, ‘Hayati tehlike var, 15 gün içinde boşaltmam lazım’ dedi

Başkan Salman bana; “15 gün içinde boşaltmam lazım. Hayati tehlike var.” dedi. Eğer Yalova Belediye personelinin hayati bir tehlikesi varsa, bu olağanüstü bir durum dur. Bunu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ile oturacaklar, bir planlama yapacaklar. Hoca ve öğrenciler mağdur edilmeden, kademeli olarak bir geçiş yapacaklar. Ondan sonra da o yeri Yalova Üniversitesi de Yalova Belediyesi’nin kullanımına açacak. Öyle apar topar ‘ben karar aldım bir haftaya yeri boşalt’ diye bir şey olmaz.” Şeklinde konuştu.