Yalova Altınova İlçesi Tavşanlı Beldesinde Elegance Hotelde düzenlenen toplantıya Bakan Özlü'nün yanı sıra Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İlçe Kaymakamları, belediye başkanları, işadamları ve sanayiciler katıldı.

Yeniden toparlanacağız

Bakan Özlü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği istişare toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında; “Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar, darbe girişimi, terör olayları, FETÖ ile mücadele, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler, Rusya ile olan ilişkiler bizi çok zorluklarla karşı karşıya getirdi. Bütün bunlara rağmen yılın ilk yarısında tatmin edici bir büyüme performansı sergiledik. Üçüncü çeyrekte büyüme hızının birazcık yavaşlayacağını tahmin ediyoruz. Ancak yılın son çeyreğinde, ekonomide ve büyümede yeniden bir toparlanma göreceğiz. Bu toparlanma inşallah 2017'den itibaren artarak devam edecek. Son çeyrekteki toparlanmanın ilk işaretlerini çarşamba günü açıklanan sanayi üretim verilerinde gördük. Ekim ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2, aylık olarak ise yüzde 3.7 oranında bir artış gösterdi. Biz ekonomi yönetimi olarak, Türkiye'nin orta ve uzun vadede ihtiyacı olan yapısal reformlara odaklanmış durumdayız. Özellikle tasarrufları artıracak yatırımları ve yatırımların niteliğini düzeltecek, iş yapmayı kolaylaştıracak, bürokrasiyi azaltacak, teknolojik kapasitemizi artıracak konuları birer birer hayata geçiriyoruz. Ancak güncel gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Özel sektörün, KOBİ'lerimizin, ihracatçılarımızın ve esnafımızın karşılaştığı ve karşılaşabileceği sorunları çözebilmek için adımlar atıyoruz.

Son dönemde dövizin yükselişinden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle KOBİ'ler ve esnafımız tarafından piyasada bir darlık olduğu, piyasada paranın dönmediği, krediye erişimin zorlaştığı gibi şikayetler var. Bu konuları çözmek için süratle bir tedbirler paketi hazırladık. Perşembe günü de bu tedbirleri Başbakanımızla birlikte açıkladık. İlk aldığımız tepkiler gayet olumlu” dedi.

Toplantı sonunda Bakan Özlü’ye, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tarafından Altınova kivisi hediye edildi. Haber: Sezgin Altınel