İlk Olarak Açılış Konuşması İle Programa Başlayan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak; Bu tür toplantıların parti ve teşkilat adına çok önemli olduğunu, alınan kararların teşkilatlarca uygulanmasının partiye kattığı artılardan söz etti. Konuşmasında 15 Temmuz da ki darbe girişimine de değinirken, ülkemiz ve vatanımız için neler yapılması gerektiğini vurguladı.

Ak Parti Kasım Ayı İl Danışma Meclisinde İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan KARAMERCİMEK Şunları Dile Getirdi;

“2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversiteyi yeni kazanan kardeşlerimiz için tüm Türkiye'de bir proje düzenlendi. "Kampüse Hoş Geldin" projesi kapsamında 60 bin üniversiteliye ulaşıldı. Bizlerde Yalova Olarak Üzerimize Düşüne yaptık . Üniversitede stantlarımızı Açtık kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirdik .

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Sosyal İşler Başkanlığımız tarafından düzenlenen   Kirazlı İlkokulundaki öğrenim gören geleceğimizin teminatı  öğrencilerimize diş sağlığı eğitimi ve hediyeler verdik.

Bütün birim başkanlarımız Ankara Genel Merkezimizde teşkilat eğitimlerine katılım sağladılar, ardından aldıkları eğitimleri ilçe birim başkanlarıyla paylaştılar.

İl Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Aksu'nun Yeni Birlik Gazetesinde Gençlik Konuşuyor Köşesinde Yayınlanan  " Türkiye Masanın Neresinde" Adlı Yazısı yayınlandı .

21 Ekim Dünya Gazeteciler günü dolayısıyla tanıtım ve medya başkanlığımızca Yalova’mızdaki tüm yerel gazeteler ziyaret ederek Gazeteciler Gününü kutladık.

Dün itibariyle üniversitede adaylık işlemleri sona erdi Allah'a şükürler olsun her bölümde , her fakültede temsilci kardeşimiz var . Sizlerden bizlere bu mukaddes yolda dua etmenizi istiyorum inşallah bu kürsüden Yalova Üniversitesi Öğrenci Temsilciliğini bizden bir kardeşimizin aldığını bir dahaki toplantıda duyuracağız ..

Ve 15 Temmuz… 

Unutmadık, 

Unutmayacağız!! 

15 Temmuz başarılı olsaydı şu anda başarılarımızdan bahsedemeyecektik. İçte ve dışta hainlerle mücadelemiz devam edecek. Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Zalime merhamet zulme ortak olmaktır’ sözünü unutmamalıyız. Bunu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bunu unutursak 241 şehit ve gazilerimize kendimizi affettiremeyiz. Ayrıca biz insanlarımızın zulme uğramalarına da izin vermeyeceğiz” diye Reisimizin Sözüyle Konuşmalarıma Son Vereceğim Olası bir Referandumda Asım'ın nesli Reisin Gençliği bal arısı gibi çalışacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah'a emanet olun”dedi.