Yapılan yazılı açıklamada Büyük Birlik Partisi Yalova İl yönetimi, “BBP Yalova eski İl Başkanımız Ahmet Ayhan’ın sosyal medyada yapmış olduğu açıklama ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile konuyu aydınlatmak isteriz.

Eski İl Başkanımız Ahmet Ayhan 12 eylül öncesi mücadele eden,dava ve misyon adamıdır,Rahmetli Genel Başkanımız Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun Mamak zindanlarından arkadaşıdır.Davasına ve samimiyetine inananlardanız,rahatsızlığı nedeni ile siyaseti bırakmak zorunda kalmış,gençlere abilik yapmakta,tecrübelerini paylaşmaktadır.

Şimdiki İl Başkanımız Talip Bayburtlu kişilik olarak eğilmeyen, doğru bildiğini her platformda çekinmeden dile getiren,genç olmasına rağmen mücadeleci kişiliği ile bilinen dava ve misyon adamıdır.Şimdiki başkanımızın referandumda almış olduğu kararı medyaya taşıması üzerine ,eski İl başkanımız sosyal medya üzerinden açıklama yapmış kararı eleştirmiş,uygun görmemiştir.Bunları saygı ile karşılarız,herkes düşünce ifade hürriyetine saygı göstermek zorundadır ,bizim misyonumuza yakışanda budur.

Eski İl Başkanımızın geçtiğimiz dönem yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde şimdiki İl Başkanımız Talip Bayburtlu’yu Yakup Koçal’la ilgili sözleri kendisinin yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklanmaktadır. Başkanımız Talip Bayburtlu yerel seçimlerde kimseye kin ve düşmanlık beslememiş, fevri bir harekette bulunmamıştır. Zaten kişilik olarakta, inancı gereğide böyle bir tasarrufta bulunmaz. Alınan karar tamamen istişare ile alınmış olup, o dönemdeki Yerel yönetimin  yapmış olduğu yanlış icraatlar, kayırmalar, bizleri olduğu kadar Yalova halkını da rahatsız etmiştir, gitmesi gerekiyordu bizlerde Yalova halkının menfaatleri için gereken neyse onu yaptık.Bizler o gitsin bu gelsin diye propaganda yapmadık, Büyük Birlik Partimiz için çalıştık,mücadele ettik,Yalova halkına yapacaklarımızı ve misyonumuzu anlattık,kendi partimiz olan Büyük Birlik Partisinin propagandasını yaptık,çıkan netice sonucu, tamamen Yalova halkının tercihi idi.

Kısacası o zaman alınan kararda şimdiki Başkanımız olan Talip Bayburtlunun hiç bir dahli yoktu, bizlere de herhangi bir dahlide bulunmamıştır. Yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak ve kırgınlıkların olmaması için, adımız gibi bir ve beraber olabilmemiz için konuya açıklama getirmemiz hasıl olmuştur” ifadelerine yer verdi.