Demokrat Sol Parti Yalova İl Başkanı Cemal Bayram ve üyeleri, 5 Kasım Pazartesi günü, saat 14.30’da, Bahane Kafe’de, eski Başbakan Bülent Ecevit’i ölümünün 12 yıl dönümünde saygıyla andı.

   DSP Yalova İl Başkanı Cemal Bayram, emekli CHP Meclis üyesi Resul Morgül, sekreter Necdet Çakır konuşma yaptı.

   DSP Yalova İl Başkanı Cemal Bayram; “DSP ile yeniden aydınlanma başlamıştır. Karanlıklar aydınlığa çevrilmiştir. Ülkeye verdiğimiz yeni görüşle, tutarlı siyasetle bir aydınlanma dönemi başlattık. Şu an bu aydınlık, karanlığa çevriliyor. Bundan çok şikayetçiyiz. Bunu yeniden aydınlanmaya çevirmek için DSP’ye bütün halkımızı davet ediyorum. Bu güzel geleceği kurtarmak için el ele verelim. Ecevit’in ışığını alalım ve ışıldayalım” dedi.

   Emekli öğretmen Niyazi Bektaş, Bülent Ecevit ile olan anılarından bahsetti.

   DSP Yalova İl Başkanı Cemal Bayram; “Demokratik sol’un kuramcısı ve DSP’nin kurucusu Bülent Ecevit, ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için ‘ulusal duruş’ sergileyen bir liderdi. Her 5 Kasım, Ecevit’in ‘ulusal duruş’unun önemini ulusumuza anlatabilmemiz için bir vesile olmakla birlikte, bizim de birbirimize kenetlenmemiz için önemli bir gündür. Siyaseti nezaketle bütünleştiren, insanlara saygılı, laikliği ve çağdaşlığı kendine rehber edinmiş olan Ecevit, ülkemiz için olduğu kadar dünya için de ılık tutan bir liderdi. Ecevit’in eksikliğini, yalnız biz Demokratik Solcular değil; tüm Türkiye hissetmekte ve herkes onun öngörülü yaklaşımlarının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etmektedir. Ecevit’in dürüstlüğü, ulusalcılığı, insana verdiği değer, hepimiz için önemli yol gösterici unsurlardır. Ecevit’in kişilik özellikleri, devlet adamı nitelikleri, örnek tutum ve davranışları tarih sayfalarında kalmayacak, Demokratik Solcu nesillere rehber olacaktır. Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere Atatürk’ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir. Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi. Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit’i yüreğinde taşımakta ve gelecek nesillere teslim etmektedir. Bu nedenle DSP, var oldukça Ecevit’in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir. İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Partimizin kurucusu, kuramcısı ve Demokratik Sol’un önderi Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının on ikinci yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” açıklamasında bulundu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter