AK Parti Yalova İl Başkanlığı Ekim Ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı 27 Ekim Cumartesi günü, saat 16.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

  Toplantıda Yalova AK Parti Milletvekili ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Partisi İstanbul 1. Bölge Bölgesi, 19.'nci sıradan milletvekili adayı Ali Sevinç, AK Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Adayı Osman Poyraz ve diğer protokol hazır bulundu.

   Açılış konuşmasını AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptı. Öztabak; “30 Mart 2014 seçimlerinden itibaren 4,5 yılı aşan bir süreci geride bıraktık. Bugün burada bulunan değerli hazirun, o tarihten itibaren zaman zaman aramızda değişiklikler oldu; ama ana omurgasını oluşturan bu teşkilat mensubu arkadaşlarımızın geçirmiş olduğumuz süreçte Yalova’mızda AK Parti olarak başarıdan başarıya koşan bir süreç yaşadık. En son 24 Haziran seçimleriyle Yalova’mızda AK Parti’nin başarısını hep birlikte taçlandırdık.

  Önümüzde 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimleri var. Bu seçimlere tam bir kardeşlik içerisinde, canla başla çalışacağız. Başta elimizde olan, bugün AK Partili Belediye Başkanları’nın hizmet ettiği belde ve ilçeler olmak üzere, 5 yıl içerisinde AK Parti’nin hizmetinden mahrum kalmış olan Koru, Taşköprü, Çınarcık, Yalova merkez belediye başkanlıklarını yine bu teşkilat mensubu arkadaşlarımızla alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza 4,5 yıldır verdiğimiz sözlerden bir tanesini daha yerine getireceğiz inşallah.

  Değerli milletvekilimiz ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün de yer aldığı ve Cumhurbaşkanımızın Başkanlığı’nda devam eden İl Başkanları toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları oldu. Kaşıkçı cinayetinden, MHP ile olan ittifakımız ile ilgili hususları ve birçok meseleleri sizlerle televizyon başında paylaştı. Gelinen noktada MHP ile 24 Haziran seçimleriyle taçlanan ittifakımızın devam ettiği, ama yerel seçimlerde her partinin kendi adayı ile mücadele edip kendi belediye başkanlarını seçecekleri şeklinde ifade ettiler. Belirleyeceğimiz belde, ilçe ve il başkanlıkları ile yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte ittifak söz konusu olmayacak. Çalışmalarımızı daha sıkı bir şekilde yapmalıyız. Biz kendi içimizde birtakım sürtüşmelere düştüğümüz anlarda Yalova’da kayıplar yaşadık. Kendi içimizde birbirimizi lekeleyecek tarzda herhangi bir söylem asla olmamalı. Birlikte hareket ettiğimizde Yalova’yı fethedeceğiz inşallah. Diğer belediyelerin yaptığı çalışmalar bizim yaptığımız çalışmaların yanında solda sıfır kalır” dedi.

  Yalova AK Parti Milletvekili ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş; “Ekim ayının hemen başında Sayın Cumhurbaşkanımızın Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Almanya’ya yaptığı ziyaretlerde eşlik ettik. Bu ziyaretlerde gördük ki Türkiye’nin ne yapacağına, hangi kararları vereceğine, Türkiye’deki seçimlerin sonuçlarına kilitlenmiş durumdalar. Hakkı hukuku her platformda en gür şekilde dile getiren bir liderimiz var. Bu bizim davamız bakımından en büyük gücümüz. Sadece AK Partinin 2 milyon üyesi var. CHP’nin, bizden sonraki 2. parti olduğu için söylüyorum, yoksa AK Parti’yi başka bir siyasal yapı ile karşılaştırmak için değil. CHP’nin 78 bin gençlik kolları mensubu var. Biz geçen ay yaptığımız son üye kampanyamızla 80 bin kardeşimizi daha AK Parti Gençlik Kolları saflarına kattık. Genciyle, yaşlısıyla biz toplumun tamamını temsil etme gayretiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Liderimizin bu samimiyetine, teşkilatımızın bu fedakarlığını nereye yansıttıysak başarılı olduk nereye yansıtmadıysak başarısız olduk. 24 Haziran seçimleri AK Parti adına iftihar tablosu oldu. Yalovalı bir Cumhurbaşkanı adayı var; ama biz öyle bir çalışma yapacağız ki Yalovalıların, Yalova’da yaşayan herkesin Recep Tayyip Erdoğan aşkını sandığa öyle bir yansıtacağız ki, eğer seçim sadece Yalova’da yapılacak olsa dahi Cumhurbaşkanımız birinci turda seçilecek dedik. Biz iki milletvekilini kazanacağız, hedefimiz üç milletvekili diyorduk. Kapı kapı dolaşıp biz siyasetin ana gücünün samimiyet olduğuna inanıyoruz dedik. Aynı bu inanç ve kararlılıkla bu salondaki kardeşliği, Yalova’nın her hanesine her caddesine taşıdığımız takdirde başarımızın önünde hiçbir engel olmayacaktır diye düşünüyorum. Yalova’da siyasette daha fazla kadının söz hakkı olduğu, daha fazla gençlerin yer aldığı toplumun tüm kesimlerini kuşatan yeni bir süreç başlayacak. Bizim görevde olduğumuz belediyelerimiz var. Burada yapılan çalışmalarımızı görsünler. Köylerimizi bir gezsinler İl Genel Meclisi ne yapmış bir görsünler. AK Parti iktidarda olduğu belediyelerde AK Parti’nin neler yaptığını görsünler. 31 Mart’a kadar bu salonda olan coşkunun katlanarak artacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Haber/ Fotoğraf: Yasemen Yeter