İl Başkanı Özcan Özel Başkanlığında il yönetim kurulu üyeleri ilk ziyaretini Yalova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına yaptı. Oda Başkanı Hüseyin Çetin tarafından karşılanan Özel ve İl Yönetimi başkan Çetin’e “ Siz ve yönetiminize Hayırlı Günler dilemeğe geldik Başkanım. “ dedi. Özel’in bu sözüne Çetin gülerek “ Tüm ülkemize Hayırlı Olsun. Hoş geldiniz “ diyerek karşılık verdi. Başkan Özel “ Tüm STK’lara CHP olarak neden HAYIR diyoruz diyerek çekincelerimizi anlatmaya çalışıyoruz. En önemli karşı çıktığımız nokta, Yasama-Yürütme ve Yargı üzerinedir. Bu üç bölüm birbirinden tamamen ayrı olmalıdır. Önerilen sistemde bu yetkiler tamamen bir kişinin eline geçmektedir. Bu sistem bir Başkanlık sistemi olmaktan çıkarılıp Tek adam rejimine dönüştürülmek için yapılmaktadır. Bunu geleceğimiz adına kabul edemeyiz” dedi. Oda Başkanlığına ziyaret dolaysıyla Başkan Hüseyin Çetin Özel ve yönetimine teşekkür etti. Çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

CHP Yalova İl Başkanlığı 2. Ziyaretini yeni yapılan kongre sonrasında yeniden başkan seçilen Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam’a yaptı. Karaçam ve ekibi tarafından Yalova Şehir Stadı arkasındaki konteyner de Özel ve Yönetimini karşıladılar. Özel CHP olarak 16 Nisan referandumunda Neden Hayır diyoruz dediklerini MAG-DER ekibine anlattı.  Özel “ CHP mecliste anayasa çalışmalarına katılmadı, katılım gösterip katkı sunsaydı diye bir takım söylentiler ileri sürüyorlar.  Nasıl katkı sunmadılar? Tüm komisyon çalışmalarına katıldıkları gibi TBMM’de geceli-gündüzlü Milletvekillerimiz adeta tüm yanlış yapılanları ortaya sergilediler. Gördüğünüz gibi Muhtarlarla yapılan toplantıları yayınlamakta yarış eden TV Kanallarımız Milletin geleceğini çizecek Anayasa görüşmelerini yayınlamaktan korktular.        AKP tarafından getirilen 20 olan madde sayısı CHP sayesinde yanlış oldukları görülerek 2 maddesi geri çekildi ve 18 madde olarak bugün önümüze getiriliyor. Külliyen yanlış mı? Tabi ki,  Örnek mi; Cumhuriyet rejimi kurulduğu günden bu yana egemenliği Saraydan alıp halka verme ve demokratikleşme yolunu benimsemiştir. Getirilen anayasa ise bu egemenliği halktan alıp bir kişiye verilmesi demektir. Buna izin vermemeliyiz”dedi. Başkan Karaçam ve ekibi ziyaretlerinden dolayı Özel ve İl Yönetimine teşekkür etti.  Ve dernek olarak yaşadıkları sorunları Özel’le paylaştı.

Özel ve İl Yönetiminin son ziyareti Yalova Barosu Başkanlığına oldu.  Özel ve Yönetimi Baro başkanlığına yeniden seçilen Av. Hakan Gergeroğlu ve yönetimince karşılandı.  Başkan Özel                    “ Anayasaya Neden HAYIR diyeceğini en iyi bilen STK’larımızdan birisi Barolarımızdır. Bizim anlatmaktan çok anlamaya ihtiyarcımız var. Ve toplumumuzun büyük çoğunluğu neye Evet neye Hayır diyeceğini bile bilmiyor. Bizlerse öğrendiğimiz ve okuduklarımızla halkımızı aydınlatmaya çalışıyoruz. Hukukçularımız tarafından düzenlenmesi , görüşlerinin alınması gereken  yeni Anayasamızın  onların dışında ki kişiler tarafından oluşturulması anlaşılamaz.” Diyen Özel sözlerine devamla “ CB’nı bütün yönetim işlerini yapabilecek. Bugün Başbakan ve Bakanların kullandıkları tüm yetkileri kullanabilecek. İstediği gibi KHK’ler yapabilecek. Hatta kendi başına bile OHAL ilan bile edilebilecek. Hakimleri ve Savcıları atayabilecek. Herkese dokunabilecek ama kendisine dokunulmak üzere TBMM’den 400 kişinin karar vermesi beklenecek. İşte burası  kabul edilemez “ diyerek sözlerini bitirdi. Baro Başkanı Av. Gergeroğlu da yeni Başkanlığa seçilmesi nedeniyle ziyarete gelen  Özel ve İl Yönetimine Teşekkür ettikten sonra  konuşmasını şu sözlerle sürdürdü “ Anayasa’ya Hayır diyenlere  halk gözünde bir algı oluşturmak için Terörist örgütlerle bir arada gibi göstermeye çalıştılar. Bu son derece yanlış ve bir o kadar da yakışıksızdır. Şu anda bu anayasaya herkesin Evet deme şansı yoktur. Biz hukukcular da tabi ki üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımıza dayatılan bu yasanın neresine bakarsanız bakın yanlışlıklarla doludur.  15 Temmuz sonrasında yargı üzerinde çok büyük değişiklikler oldu. Bugün 23 yaşında Hukuk Fakültesinden yeni mezun bir genç hakim olarak atanabilmektedir. Hiçbir tecrübe yaşamamış bu kişilerin verecekleri kararlar ne kadar doğru olur. Güç gördüklerinde başını eğerler. Bunun sonucu da Yargının siyasallaşması olur. Bu sistemde yasa bile müsaade etmediği halde  bugün bile yaşıyoruz ki,  artık Valilerin bir hükmü kalmayacaktır. İl ve İlçelerin iktidarda ki siyasi parti  başkanları Cumhurbaşkanının yardımcısı durumuna gelecektir.  Gelecek durumu tahmin edebiliyor musunuz? “ diyerek sözlerini şu cümlelerle devam ettirdi. “ OHAL için de Anayasa seçimi yapıyoruz. Bu normal mi? Ben hukuk adına doğrusu korkuyorum. Halkımızın da korkusu yok mu? Tabi ki onlarda bölünmeme korkusunu yaşıyorlar. Korkularla dolu bir Anayasanın uzun ömürlü olma şansı ne yazık ki yoktur. Hele FETÖCÜ diye üzerlerine basılarak çıkılan gariban takımı var ki durumları içler açısıdır. Mağduriyetlerini düşünemezsiniz. Asıl kadrolar, elebaşları yurt dışına kaçmış durumdadır. Sadece üzerine basılan, basamak yapılan ve büyük ölçüde kandırılmış insanlar bugün ya işlerinden atılmış,mal varlıklarına el konulmuş ya da hapse atılmış durumdadırlar. Ergenekon davalarında  bunu örneklerini fazlasıyla yaşamadık mı?” diyerek sözlerini noktaladı.