HABER: Abdullah Bozkurt

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanlığı’nda rozet töreni yapıldı. 5 Şubat Cuma günü gerçekleşen rozet törenine CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır katılım gösterdi. İçlerinde gençlerin de bulunduğu 300 kişi CHP’ye üye oldu.

Geçtiğimiz hafta partiden istifa eden CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel’in de bulunduğu 3 Milletvekili ve 18 üye nin istifası hakkında konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bizim derdimiz arkadaşlarımız değil, saray rejimi açıklaması yaptı.

Çalışkan “Yüzlerce insan üye olma talebinde bulundu”

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, rozet töreninde konuştu. Üye olmak isteyenlerin listesini, isteyen basın mensuplarına verebilirim diyen Başkan Çalışkan, “Geçmişte partimizden istifa eden Yalova Milletvekilimiz nedeni ile oluşan tepkiler nedeniyle yüzlerce insan üye olma talebinde bulundular. Bu nedenle de bugün için bu töreni düzenlemiş bulunuyoruz. Yalnız şunu bilmenizi isterim, bizim Yalova’da bir milletvekilimiz gitmiş olabilir, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova’nın 135 milletvekili var bunu unutmayın. Sayın Ali Mahir Başarır bunun için 3-4 gündür Yalova’da esnafları geziyor. Cumhuriyet Halk Partisi koca bir çınardır. Yapraklar dökülebilir, bu yapraklar çınarın köküne zarar vermez. Çınarımız daha da gür bir şekilde büyüyecektir, destek görecektir. Bizim partimizden istifa eden 18 kişiyi, 350 kişi olarak gösterenlere, şu an burada 350 kişi üye kaydı yaptırıyor arkadaşlar. Üye olmak isteyenlerin listesini, isteyen basın mensuplarına verebilirim” açıklaması yaptı.

Gürel, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni herhangi bir kişi hedef, ümit, hayalleri ile zedeleyemez”

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, törende yaptığı açıklamada, “Şu anda çok büyük bir mutluluk yaşıyorum. Yalova’da daha önce görülmemiş bir olayı yaşıyoruz. Geçen haftaki milletvekilimizin istifası üzerine, tabi ki partimizden 1 tane üyenin bile hele ki milletvekilinin gitmesini arzu etmeyiz. 1 kişilik kayıp bile bizim için büyük bir kayıptır. Ama görüyorum ki bugün yüzlerce kişi, özellikle gençler partimize kayıt olmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 gündür vekilimiz ile beraber, ilçe ilçe, belde belde, sokak sokak geziyoruz. Esnafımız ile konuşuyoruz, esnafımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Ekonomik açıdan neredeyse battığımız bu günlerde, onların yanında olmaya çalışıyoruz. Biz bunlarla uğraşırken, Türkiye’nin ulu çınarı, en büyük partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni, herhangi bir kişi, herhangi bir grup, kişisel beklenti, hedef ümit, hayalleri ile en ufak şekilde zedeleyemez. Her gün partiye girip çıkıyoruz, esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Her gün 15-20 kişiyi kendi kendine üye olmaya gelir görüyorum. Herkes partisine sahip çıkıyor, Türkiye’yi de bu kaostan Cumhuriyet Halk Partisi’ni çıkaracağını biliyorlar. Halktan büyük bir teveccüh görüyoruz. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Başarır, “Bizim derdimiz arkadaşlarımız değil, saray rejimi”

Rozet töreninde konuşan CHP Mersin Milletvekili ve CHP PM Üyesi Ali Mahir Başarır, “İl Başkanım ve İlçe Başkanımla 4 gündür Yalova’nın ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde, sokaklarında vatandaşlarımızla buluştuk. Yalova coşkulu, Yalova iktidara istekli, Yalova dimdik ayakta, Cumhuriyet Halk Partisi çok daha güçlü. Bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Evet bazı milletvekili arkadaşlarımız istifa etti. Yalova’dan da 18 partilimiz istifa etti. Ama bugün 300 tane partilimiz üye oluyor. Pırıl pırıl gençler üye oluyor partiye. Bu mesaj ne biliyor musunuz, biz büyük bir çınarız. Kocaman dallarımız var. Yapraklar dökülür ama filizler açar. Gencecik filizler hoş geldiniz aramıza.

Bizi parti aday gösterdi, siz desteklediniz, halk seçti. İstifa iradesi de halka ve partiye bağlıdır. Ben havadan düşmedim. Beni Mersin halkı seçti. Özcan beyi Yalova halkı seçti, bu parti seçti. İstifa kararını da halk karar verir kendisi veremez. Bizim derdimiz memleket. Memleketimiz için sahadayız ve tek bir memleket var Cumhuriyet Halk Partisi, tek bir vatan var Türkiye Cumhuriyeti. Başka bir memleket hareketi bilmiyoruz. Herkes eteğindeki taşları dökecek adımını ona göre atacak. Bizim derdimiz arkadaşlarımız değil, saray rejimi, tek adam, hukuksuzluk, adaletsizlik, sefalet, yolsuzluk.  Türkiye’de zengin olan 5 tane şirket, 5 çete. Bunları bırakacağız, parti içi ile mücadele edeceğiz, hadi canım oradan. Çok yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda olacak ve biz o seçimden sonra, bu gençlerle saraya gitmeyeceğiz, Çankaya’ya gideceğiz. Çünkü parlamenter rejim gelecek” ifadelerini kullandı.