Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın davetiyle 2014 yılında üye olduğunu belirten Güleç; “2009 yılında Belediye Meclis Üyesi olarak başladığım siyasi hayatımı, Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın davetiyle CHP çatısı altında sürdürmekteyim. Yalovalı hemşehrilerimizin teveccühü ile Belediye Meclis Üyesi seçildim. Belediye Başkanımızın görev tebliği sonucunda 2014 yılından beri Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Başkanımızın talimatları, halkımızın talepleri doğrultusunda Sosyal Demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini kentimizde hayata geçiriyoruz” dedi.

“Ailem yıllarca siyasetin içerisinde yer almış bir ailedir” diyerek sözlerini sürdüren Güleç; “Gerek ailemden gördüğüm siyasi terbiye gerekse partimizin tüzüğü gereği asla disiplin suçu içerisinde olmadım. Neden böyle bir tutum sergilendiği, talimatın kimden geldiği, halkımız tarafından çok iyi bilinmekte. Ülkemizi yönetmeye talip olan, 16 yıl bu şehre milletvekili olarak hizmet etmiş olan ve şuan genel başkan olma iddiası içerisinde olan parti büyüğümüzün bu kadar basit bir hesap içerisinde yer alması bizleri derinden yaralamaktadır. Parti delegelerinin oylarıyla seçilen örgütünde bir kişinin talimatıyla hareket etmesi, demokrasinin beşiği olan partimizin geçmişiyle uyuşmamaktadır” dedi.

Güleç “Amacımız kentimize hizmet etmek”

Amacımız bu kente hizmet etmektir” diyen Halit Güleç; “Bizim amacımız öncelikle şehrimize, bu vesileyle de ülkemize hizmet etmek. Amacı bu olmayanlar ne yazık ki bugün siyasi egolarını tatmin etmek amacıyla bir takım ayak oyunlarına girmiş bulunmaktadır. Hangi amaçla yapıldığı, kime hizmet ettiği çok belli olan bu oyun tutmayacak ve bozulacaktır. Halkımızın yaşanan süreci bilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereğini hissetmiş bulunmaktayım. Görevimizin başında, partimize, şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.